foto: REUTERS

în Mariupol, ocupanții forțează și șantajează cetățenii să coopereze.

Acest lucru a fost anunțat de consilierul primarului din Mariupol, Piotr Andryushchenko.

“Există numeroase rapoarte despre o căutare activă a lucrătorilor serviciilor de salvare și municipale și a instituțiilor de învățământ care s-au stabilit în satele din jur sau sunt situate în orașe de dimensiuni medii. Comportamentul ocupanților s-a schimbat și dacă săptămâna trecută au încercat să “mituiască” sau să convingă ușor să coopereze, acum ocupanții au recurs la constrângere fizică și șantaj fără să se ascundă”, se spune în raport.

în caz de refuz, oamenii sunt torturați și în cele din urmă sunt forțați să se ridice la muncă.

“Deci, dacă este posibil, spuneți-le celor dragi care nu au evacuat încă-lucrul în domeniul umanitar și chiar mai mult din cauza constrângerii nu este o colaborare și nu o crimă. Lăsați-i să aibă grijă de ei înșiși și să nu se pună în pericol”, a spus Andryushchenko.

“De asemenea, înregistrăm apelurile telefonice în masă ale locuitorilor din Mariupol, în special ale celor care au lucrat în serviciile publice în timpul Revoluției demnității. Apelurile vin de la foști șefi ai poliției, fiscului, parchetului și altor servicii care s-au ascuns în Crimeea în ultimii ani. Ei oferă să se întâlnească și ” vorbesc despre viitor.” Acest lucru confirmă încă o dată criza personalului care dorește să coopereze cu ocupanții. Vă sfătuim să informați imediat SBU despre fiecare astfel de contact pentru contramăsuri”, a adăugat el.

reamintim că unul dintre scenariile posibile pentru deblocarea Mariupolului a fost numit.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.