Mariupol a fost blocat de ocupanții ruși de la 1 martie/foto ua.depositphotos.com Mariupol a fost blocat de ocupanții ruși de la 1 martie/foto ua.depositphotos.com

în Mariupol, ocupanții își dau pastilele speciale militare pentru a-i proteja de holeră.

Acest lucru a fost anunțat în aerul teletonului informațional de către imunologul Fyodor Lapiy, răspunzând la întrebarea dacă invadatorii ruși înțeleg că răspândirea holerei în Mariupol amenință și armata lor, angajații Ministerului rus al situațiilor de urgență și toți cei care comunică cu ocupanții.

El a menționat că ocupanții sunt absolut indiferenți față de civilii obișnuiți din Mariupol, dar au avut grijă de militari.

“Ei (ocupanții – UNIAN) au grijă de ei înșiși, li se administrează pastile speciale pentru purificarea apei. Pentru că principala problemă a războiului, pentru ca holera să se răspândească, este indisponibilitatea apei potabile curate”, a menționat Lapiy.

Citește și:  Bătălia pentru Donbass: soldații ucraineni au povestit despre pierderile ocupanților Bătălia pentru Donbass: soldații ucraineni au spus despre pierderile ocupanților inițiativa strategică în războiul împotriva Rusiei rămâne cu Ucraina-Zelensky Inițiativa strategică în războiul împotriva Rusiei rămâne cu Ucraina-Zelensky în bătăliile din Donbass, armata ucraineană și informațiile tactic încă depășesc Federația Rusă-Zelensky în bătăliile din Donbass, ucraineanul armata și informațiile tactic încă depășesc Federația Rusă – Zelensky

El a explicat că ar fi posibil să se prevină răspândirea holerei prin fierberea apei.

“Dar cum să fierbeți dacă nu aveți gaz acasă. Dacă totul se reduce la stradă și lemn de foc. Știm că oamenii pentru apă potabilă curată în Mariupol semn sus pentru câteva zile în avans. Astfel, există o restricție semnificativă privind disponibilitatea acestei ape”, a subliniat imunologul.

El a reamintit că holera este mai ușor de prevenit, deoarece pentru a fi vindecat, trebuie să aveți acces la anumite medicamente și îngrijiri medicale.”toată lumea înțelege perfect că există o problemă cu îngrijirea medicală în Mariupol”, a subliniat Lapiy.

Imunologul a menționat că în prezent informațiile despre starea de lucruri cu holeră în orașul ocupat de ruși sunt foarte limitate pentru specialiștii ucraineni.

“Avem doar anumite informații analitice și cunoștințele noastre teoretice despre sol. Prin urmare, din raționamentul teoretic, au existat focare de holeră în Mariupol înainte. Agentul cauzal al holerei este vibrio, o bacterie care a fost detectată periodic în apele din apropierea Mariupolului, adică în bazinul Azov și în bazinul Mării Negre. Dar, în ultimii ani, a fost o bacterie care nu secreta toxine. Acest lucru a însemnat că situația era sigură și totul era sub control”, a spus Lapiy.

El a menționat că un risc special de răspândire a holerei este că infrastructura Mariupolului este distrusă și exploatată, iar apa de canalizare nu este curățată.

“În ciuda faptului că apa de canalizare nu este curățată, că înmormântările sunt masive din cauza uciderii civililor de către ocupanții ruși, iar acestea sunt înmormântări spontane,…există riscul de a intra în apele subterane, în apele mării, datorită faptului că instalațiile de tratare nu funcționează”, a spus Lapiy.

Imunologul a adăugat că embrionul de holeră este foarte rezistent, deci poate fi în capacitatea de a infecta în corpul animalelor marine timp de mai multe luni.

“Corpul uman poate fi, de asemenea, un purtător pe termen lung al holerei, fără semne ale bolii. Prin urmare, doar astfel de cazuri, atunci când există un purtător (al unui embrion de holeră – UNIAN), atunci când există un curs ușor al bolii, acestea sunt cele mai periculoase de răspândit”, a rezumat specialistul.

După cum a raportat UNIAN, pe 10 iunie, Consiliul Municipal Mariupol a declarat că situația epidemică din oraș se înrăutățește în fiecare zi. Mormintele de masă din oraș, plus ploile și creșterea temperaturii aerului, pot duce la o creștere masivă a bolilor infecțioase. Holera, dizenteria și alte boli pot provoca moartea a aproximativ 10 mii de locuitori din Mariupol până la sfârșitul acestui an.

Ocupanții nu au putut restabili alimentarea cu apă în Mariupol și au instalat corturi mobile de duș. Din cauza lipsei de alimentare cu apă în oraș, pot apărea focare de boli infecțioase.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.