începând cu 13 Martie, în Mariupol erau deja 2.358 găsiți morți/fotografie t.me/mariupolnow

În Mariupol, Regiunea Donetsk, ocupanții ruși nu lasă locuitorii locali în cimitire – oamenii trebuie îngropați chiar în parcul din Centrul orașului.

Acest lucru a fost spus de Viceprimarul Serghei Orlov într-un interviu cu Forbes Ucraina.

“…îi îngropăm, mai ales, în gropi comune. Pentru că nu funcționează în cazuri individuale. Le îngropăm în grădina orașului (Parcul Central de Cultură și recreere pentru copii – UNIAN), în centru. Cartierul orașului este închis. Rușii nu ne lasă să mergem la cimitirele active. La început au fost îngropați în Cimitirul Central, care a fost închis timp de patruzeci de ani. Nu e loc acolo acum. Prin urmare, în grădina orașului. Unii sunt îngropați în curțile lor”, a spus Orlov.

Potrivit acestuia, începând cu 13 Martie, în oraș erau deja 2.358 de morți. Cu toate acestea, acestea sunt doar cele care ar putea fi găsite.

“Trebuie să înțelegem că acestea sunt cadavre care erau pe stradă. Există încă oameni sub dărâmături despre care nu știm. Prin urmare, această cifră poate fi înmulțită în siguranță cu 1,5-2”, a spus viceprimarul.

serviciile municipale obișnuite sunt angajate în înmormântări în oraș.

“Toți lucrătorii utilitari care sunt disponibili, care nu se tem, sunt repartizați în acest loc de muncă. Ei iau și îngroapă oameni. … Încercăm să păstrăm înregistrări. Cei care au documente, apoi sunt înscriși în jurnale. Identificăm 70% dintre oameni”, a adăugat Serghei Orlov.

Anterior, viceprimarul a spus că în Mariupol, ca urmare a acțiunilor ocupanților ruși, nu a rămas o singură clădire întreagă.

UNIAN a publicat, de asemenea, o poveste despre un rezident din Mariupol, care a reușit să iasă din orașul asediat. Potrivit acesteia, Mariupol astăzi este un oraș al fricii, morții și groazei, iar locuitorii săi au mare nevoie de ajutor.și primarul Vadim Boychenko a înregistrat un apel în care a spus că rușii au organizat un genocid al poporului ucrainean în Mariupol.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *