orașul a fost asediat timp de 16 zile/fotografie t.me/Pravda_Gerashchenko

Situația din Mariupol este critică, în medie 50 până la 100 de bombe aeriene sunt aruncate în oraș pe zi.

Acest lucru este raportat de către Consiliul Local Mariupol.

“Situația din Mariupol este critică. Orașul a fost sub blocadă timp de 16 zile, peste 350 de mii de locuitori din Mariupol continuă să se ascundă în depozite și subsoluri de bombardamentele continue ale forțelor de ocupație rusești”, se arată în raport.

se remarcă faptul că în medie 50 până la 100 de bombe aeriene sunt aruncate în oraș pe zi.

“Distrugerea este colosală, conform estimărilor preliminare, aproximativ 80% din stocul de locuințe al orașului a fost distrus, din care aproape 30% este dincolo de restaurare”, a clarificat Consiliul Municipal.

Se remarcă faptul că Forțele Armate ale Ucrainei continuă să dețină eroic apărarea lui Mariupol și să respingă atacurile unui inamic superior în număr.

lupta continuă deja la marginea orașului, dar ” apărătorii ucraineni lupta altruist pentru fiecare stradă.”

În ultimele două zile, locuitorii Mariupol au început să călătorească cu transportul privat din oraș spre Berdyansk și apoi spre Zaporozhye.

În total, aproximativ 6.500 de autoturisme au scăpat din Mariupolul asediat. Unii oameni au ajuns deja la Zaporozhye, unde au primit primul ajutor necesar în centrele de sprijin. În total, aproximativ 30 de mii de oameni au părăsit Mariupol pe propriul transport.

Se reamintește că pe 16 martie, ca urmare a bombardamentului, Teatrul dramatic și clădirea piscinei Neptun au fost distruse.

sute de oameni, majoritatea femei, copii și vârstnici, se ascundeau în aceste locuri de bombardamente constante.

“Ieri și astăzi, în ciuda bombardării continue, pe cât posibil, dezmembrarea molozului și salvarea oamenilor continuă. Informațiile despre victime sunt încă clarificate”, a adăugat Consiliul Municipal.

războiul Rusiei împotriva Ucrainei

Rusia continuă să atace facilitățile de infrastructură civilă din cauza eșecului atacului asupra Kievului. Ocupanții bombardează cartiere rezidențiale, împușcă rezidenți locali, jefuiesc, violează femei.

în Mariupol, rușii au creat o criză umanitară prin blocarea evacuării populației și livrarea de alimente.

anterior, teroriștii au bombardat o maternitate din Mariupol. Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că ar fi găzduit ” baza batalionului Azov de extremă dreapta.”

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.