fotografie Sergey Gaidaifotografie Sergey Gaidai

Invadatorii ruși au decis să ridice un monument al lui Lenin în așezarea urbană ocupată temporar din Novopsk, în districtul Starobilsk din Regiunea Luhansk.

Acest lucru a fost anunțat de șeful administrației militare regionale Luhansk, Serghei Gaidai, pe pagina sa de Facebook.

“Novopsk ocupat de Rashists. Au găsit un “om mort”. Acestea sunt luați pentru a instala. Principalul lucru este că acestea sunt simboluri. Înapoi în trecut”, a spus el.

În același timp, Gaidai a adăugat că monumentul poate fi doborât din nou.

Citește și:  o coajă rusă a lovit o bibliotecă școlară din Kharkiv :o femeie a fost ucisă (raport foto) Un obuz rusesc a lovit o bibliotecă școlară din Harkov: o femeie a fost ucisă (raport foto) Bayraktar AFU a distrus două tancuri ale invadatorilor (video) “Bayraktar” al AFU a distrus două tancuri ale ocupanților (video) armata ucraineană a neutralizat cea mai nouă dronă kamikaze rusă (foto) Armata ucraineană a neutralizat cea mai nouă dronă kamikaze rusă (foto)

“Și, probabil, după victorie, în loc de cimitirele Leninilor învinși, îi vom sparge, astfel încât cu siguranță să nu existe nicio șansă să ne întoarcem la piedestale”, a scris el.

După cum a raportat UNIAN, pe 20 aprilie, Procuratura Ucrainei a deschis proceduri privind instalarea unui monument al lui Lenin în Genichesk ocupat în regiunea Herson și distribuirea simbolurilor comuniste. Acest monument a fost demontat în ianuarie 2015.

Au fost inițiate proceduri penale cu privire la difuzarea și utilizarea publică a simbolurilor regimurilor totalitare comuniste, național-socialiste (naziste) (partea 1 a articolului 436-1 din Codul Penal al Ucrainei).

anterior s-a raportat că lângă Mariupol, ocupanții ruși au demolat monumentul lui Hetman Sagaidachny. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *