în planurile Federației Ruse, capturarea și ocuparea Odesei rămâne o prioritate/captură de ecran în planurile Federației Ruse, capturarea și ocuparea Odesei rămâne o prioritate/captură de ecran

Capturarea Odesei și ocupația sa ulterioară rămân unul dintre obiectivele principale ale rușilor.

Acest lucru a fost declarat la un briefing de către șeful Centrului Comun de presă coordonator al forțelor de securitate și apărare din sudul Ucrainei, căpitanul 1st rank Natalia Gumenyuk.

Potrivit acesteia, acum are loc reformatarea grupărilor de nave ale rușilor. Ele întăresc, transportă mărfuri, echipează poziții, inclusiv pe insula capturată Zmeiny.

În plus, invadatorii desfășoară divizii suplimentare de apărare aeriană pe teritoriul Crimeei ocupate temporar, deoarece se tem de înfrângerea navelor lor în apele Mării Negre. 

“Inamicul este deja conștient de faptul că înfrângerea navelor sale nu este o himeră, este absolut posibil”, spune Gumenyuk.

În același timp, Gumenyuk subliniază că navele rusești cu rachete continuă să se afle în nord-vestul Mării Negre, prin urmare, o amenințare ridicată rămâne nu numai în sud, ci și în toată Ucraina. În special, comanda a înregistrat lansări de rachete din mare, care ulterior au zburat în diferite regiuni ale țării.

Odessa sub focul inamic

În luna mai, rușii au tras în mod repetat rachete la Odessa și regiune. Așadar, pe 9 mai, “Lumea Rusă” a “felicitat” orașul erou cu șapte rachete care folosesc aviația. În urma grevelor, o persoană a fost ucisă, iar alte cinci au fost spitalizate.

Pe 16 Mai, Rusia a lansat din nou un atac cu rachete asupra regiunii Odessa, în urma căruia patru persoane au fost rănite, inclusiv un copil mic. 

În același timp, inamicul răspândește falsuri despre plasarea APU în catacombele Odessa. Comandamentul de sud a menționat că informațiile neoficiale despre împușcarea militarilor ucraineni ar putea fi o acoperire pentru acțiunile sabotorilor.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.