Sergey-operator de NLAW, Javelin și M-141/fotografie facebook.com/128brigade Sergey este un operator de NLAW, Javelin și M-141/foto facebook.com/128brigade

Operatorul de 46 de ani al NLAW, Javelin și M-141, un luptător al Brigăzii transcarpatice Serghei și-a împărtășit experiența de a distruge echipamentul inamic cu ajutorul ATGM.

Pe pagina de Facebook a celei de-a 128-a brigăzi transcarpatice separate, a fost publicat comentariul său detaliat.

“Am fost antrenat în arme străine în februarie, am absolvit chiar înainte de începerea războiului și am intrat imediat în bătălii reale de la antrenament. Obișnuiam să lucrez doar cu RPG-uri în stil sovietic, voi spune că această armă nici măcar nu merită comparată…”,- Notează Sergey.

Luptătorul spune că acum brigada sa lucrează în zona de stepă, astfel încât cea mai eficientă și cea mai bună în astfel de condiții este Javelina, care lovește ținte blindate (tancuri, transportoare blindate de personal, vehicule de luptă pentru infanterie, MTLB etc.) la o distanță de până la trei kilometri.

“În primele zile ale războiului, am împușcat coloane întregi de vehicule blindate rusești cu Javelini. De câteva ori partenerul meu și cu mine am fost văzuți de un tanc inamic și am deschis focul pentru a ucide, dar ne-am schimbat rapid poziția și am bătut orcii din nou și din nou.

De atunci, le este frică să mărșăluiască asupra noastră în coloane, să se comporte foarte atent, să încerce să nu intre la îndemâna lui Javelin. Dar nimic – avem complexe antitanc care continuă să lovească, de exemplu, ucraineanul “Stugna”. Prin urmare, dacă nu noi, atunci alți tipi vor trage în jos”, spune Sergey.

El a adăugat că, pe lângă aceste ATGM-uri, folosesc și Lansatorul american de grenade anti-buncăr m-141, conceput pentru a distruge fortificațiile inamice.

Sergey este originar din regiunea Ternopil, a fost în brigadă timp de un an și jumătate. Soția lui, două fiice și un nepot îl așteaptă acasă.

succesele celei de-a 128-a brigăzi separate de asalt montan Transcarpatic: principalul lucru

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.