în regiunea Dnipropetrovsk, inamicul a folosit muniție interzisă/fotografie t.me/pgo_gov_ua

ocupanții ruși au tras în satul Maryanskoye din Regiunea Dnipropetrovsk cu muniții cu dispersie interzise.

Acest lucru este menționat într-un mesaj din canalul Telegram al Biroului Procurorului General.

“Potrivit anchetei, la 17 aprilie 2022, Forțele Armate ale Federației Ruse au efectuat un atac de artilerie cu rachete de către Sistemul de rachete cu lansare multiplă Tornado-S cu focoase de grup interzise din așezarea Marianskoye din Districtul Krivoy Rog din Regiunea Dnipropetrovsk”, se spune în raport.

ca urmare a bombardamentelor de către ocupanți, un rezident local a fost ucis.

Gospodăriile, clădirile rezidențiale și mașinile sătenilor au fost, de asemenea, avariate. În același timp, nu există facilități militare pe acest teritoriu.

“Aceste acțiuni ale Federației Ruse reprezintă o amenințare directă la adresa vieții și sănătății civililor, contravin normelor dreptului umanitar internațional, și anume Convenția privind interzicerea armelor cu dispersie”, a subliniat UCP.

în regiunea Dnipropetrovsk, inamicul a folosit muniție interzisă/fotografie t.me/pgo_gov_uaAstfel, Procuratura Regională Dnipropetrovsk oferă îndrumări procedurale în cadrul procedurilor penale cu privire la încălcarea legilor și obiceiurilor de război, care implică crimă premeditată (Partea 2 a articolului 438 din Codul Penal al Ucrainei).

amintiți-vă că trupele ruse au intrat în Ucraina dimineața devreme pe 24 februarie.

Inamicul a aruncat mai întâi bombe asupra instalațiilor militare, apoi a atacat civili, în special, în așezările din Regiunea Dnipropetrovsk. Pe 3 aprilie, a devenit cunoscut faptul că inamicul a tras la Krivoy Rog din “tornade”.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.