lipsesc orice facilități militare din acest teritoriu/Facebook Fotografie Dnipropetrovsk Procuratura Regională

Ca urmare a bombardării de către ocupanții sistemului de lansare a rachetelor multiple Grad din Regiunea Dnipropetrovsk, peste 20 de case private rezidențiale au fost avariate, o persoană a fost rănită.

Procuratura Regională Dnipropetrovsk raportează despre acest lucru pe Facebook.

Potrivit anchetei, pe 22 martie, ocupanții ruși au bombardat satul Malaya Kostromka din Districtul Krivoy Rog din Regiunea Dnipropetrovsk timp de o oră, folosind artilerie grea propulsată de rachete. 

“Ca urmare a bombardării de către Sistemul de rachete cu lansare multiplă Grad, au fost avariate peste 20 de case private rezidențiale, dintre care una conținea patru copii. Conform datelor preliminare, o persoană a fost spitalizată cu răni de șrapnel”, se arată în raport. 

În același timp, se remarcă faptul că sunt clarificate informații complete despre victime și infrastructura deteriorată. De asemenea, se remarcă faptul că nu există facilități militare pe acest teritoriu.

La locul incidentului, angajații Serviciului exploziv al GUNP din Regiunea Dnipropetrovsk, unitățile serviciului de Stat al Ucrainei pentru Situații de Urgență din regiune lucrează, se iau măsuri pentru eliminarea incendiilor și salvarea oamenilor.

Procuratura oferă îndrumări procedurale în cadrul procedurilor penale cu privire la faptul de încălcare a legilor și obiceiurilor de război (Partea 1 a articolului 438 din Codul Penal al Ucrainei).

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.