Rusia a ocupat o parte din regiunea Donetsk/REUTERS fotoRusia a ocupat o parte din Regiunea Donețk/foto de REUTERS

Pe teritoriul regiunii Donetsk, rușii confiscă întreprinderi strategice și instituții financiare, fură totul de valoare din seifuri și terminale.

Acest lucru este raportat de către Direcția Principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

În același timp, în teritoriile ocupate temporar din regiunea Donetsk, ocupanții ruși încearcă să atașeze aceste întreprinderi la așa-numitul “DNR”. “În acest scop,” Comitetul de apărare de Stat al RPD”, prezidat de Pushilin, a decis să” naționalizeze ” întreprinderile strategice. Toate obiectele de valoare găsite în seifurile bancare și terminalele de plată se încadrează, de asemenea, în această procedură”, relatează Serviciul de informații.

Raportul spune că ocupanții încearcă, de asemenea, să stabilească activitatea instituțiilor de infrastructură critică, trimițându-le “personal dovedit”. În același timp, serviciul de informații observă că mobilizarea în masă efectuată de autoritățile “DNR” a provocat o lipsă acută de angajați la majoritatea facilităților teritoriilor ocupate temporar. În special, gestionarea Căii Ferate Donetsk a apelat laadministrațiile de ocupație cu o cerere de demobilizare a angajaților lor pentru a efectua măsuri urgente pentru repararea și întreținerea infrastructurii feroviare. “Dar” autoritățile RPD”, în absența unei resurse de mobilizare, trimit la război nu numai angajații întreprinderilor strategice, ci și studenții instituțiilor de învățământ superior, persoanele cu boli cronice și chiar persoanele cu dizabilități”, notează GUR MOU.

Raportul spune că, ca parte a politicii de economisire a resurselor financiare, Donetsk “lideri” reduce salariile pentru “mobilizat”, la locul lor principal de muncă – angajatorii au fost lăsate să le perceapă așa-numitele “goale” salariu fără indemnizații și bonusuri. Ceea ce este semnificativ mai mic decât câștigul mediu lunar obișnuit.

controlat anterior de Rusia, liderul teroriștilor “DNR” Denis Pushilin a spus că invadatorii ruși intenționează să demoleze uzina Azovstal, au bombardat din greu timp de câteva luni.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.