inamicul a încercat să efectueze o ofensivă în direcția localității Vernopolye/foto Unian, Arsen PetrovInamicul a încercat să efectueze o ofensivă în direcția satului Vernopolye/foto Unian, Arsen Petrov

În regiunea Harkov, inamicul a pierdut controlul asupra satului Tsirkuny. În direcția Slobozhansky, invadatorii ruși încearcă să oprească avansarea forțelor armate ale Ucrainei la frontiera de stat.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina începând cu ora 18.00 pe rețeaua socială Facebook.

“În direcția Slobozhansky, inamicul și-a concentrat eforturile principale pe prevenirea avansării în continuare a trupelor noastre în direcția frontierei de stat a Ucrainei”, se spune în rezumat.

Inamicul a întărit, de asemenea, gruparea trupelor celei de-a 20-a armate combinate de arme și a Armatei 1 tanc din districtul militar occidental în detrimentul unităților de rezervă și a efectuat atacuri de artilerie în zonele așezărilor Prudyanka, Slatino.

“Ca urmare a ofensivei unităților forțelor armate din Ucraina, inamicul a pierdut controlul asupra așezării Circuna”, se spune în mesaj.

În același timp, inamicul a încercat să efectueze o ofensivă în direcția satului Vrnopillya, nu a avut succes, a suferit pierderi și sa retras.

“În direcția Seversky, anumite unități ale Forțelor Armate ale Federației Ruse continuă să îndeplinească sarcini de acoperire a frontierei ucraineano-ruse în regiunile Bryansk și Kursk. Echipamentele de inginerie ale pozițiilor continuă în zonele de frontieră din regiunea Kursk”, se spune în rezumat.

În același timp, inamicul nu a efectuat nicio acțiune activă în direcțiile Volyn și Polessky. “Anumite unități ale Forțelor Armate ale Republicii Belarus continuă să îndeplinească sarcini pentru a acoperi secțiunea frontierei ucraineano-Belaruse din regiunile Brest și Gomel. Amenințarea aplicării de pe teritoriu rămâneRepublica Belarus a atacurilor cu rachete și bombe asupra infrastructurii statului nostru”, spune rezumatul.Anterior, UNIAN a raportat deja că polițiștii de frontieră Kharkiv au angajat un câine Terminator, care “nu tolerează” ocupanții.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *