date-înălțime= în regiunea Kharkiv, APU a eliberat 24 de așezări/Fotografie Facebook /Valery Zaluzhny” />în regiunea Kharkiv, APU a eliberat 24 de așezări/Fotografie Facebook/Valery Zaluzhny

Luptătorii ucraineni au eliberat peste 20 de așezări din regiunea Harkov de ocupanții ruși. Locuitorii locali au primit asistența necesară.

Acest lucru a fost anunțat de comandantul-șef al Forțelor Armate din Ucraina Valery Zaluzhny pe Facebook.

În total, armata ucraineană a eliberat 24 de așezări, inclusiv satul Kutuzovka. Rușii au fost eliminați aici la începutul lunii mai.

“Aproximativ 170 de locuitori locali au locuit în subsolul grădiniței mai mult de două luni. Printre aceștia se numără 40 de copii cu vârste cuprinse între 3 luni și 12 ani”, se arată în raport.

Potrivit lui Zaluzhny, luptătorii AFU au acordat primul ajutor localnicilor după eliberarea satului. În plus, el a subliniat că armata ucraineană a împărțit apă, mâncare și chiar haine cu supraviețuitorii ocupației rusești.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, pe 24 februarie, Rusia a lansat un război pe scară largă împotriva Ucrainei. Invadatorii nu numai că au confiscat unități militare, aeroporturi și alte facilități strategice, dar au bătut și civili.

Armata rusă a distrus metodic Kharkiv cu ajutorul diferitelor arme, inclusiv a sistemelor “soare”. APU a reușit să recupereze orașul și să împingă înapoi inamicul.

Potrivit șefului adjunct al biroului președintelui Kirill Timosenko, în Severnaya Saltovka în Harkov, aproape toate clădirile înalte au fost distruse ca urmare a acțiunilor militare ruse

în dimineața zilei de 23 mai, ocupanții lovit Kharkiv din nou în domeniul Pavlov zonă. O cochilie a lovit lângă o stație de transport public, în urma căreia o persoană a fost rănită. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *