APU a reușit să preia controlul asupra Tavria  photo Unian, Arsen PetrovAPU a reușit să preia controlul asupra Tavria photo UNIAN, Arsen Petrov

Forțele Armate ale Ucrainei desfășoară o contraofensivă în regiunea Kherson în direcțiile Kiselevka, Soldatskoye și Alexandrovka.

Acest lucru este menționat în mesajul Consiliului Local Herson Facebook

“Trupele ucrainene efectuează o contraofensivă în direcțiile Kiselevka, Soldatskoye și Alexandrovka din Regiunea Herson”, se spune în mesaj.

Este raportat că satul Tavriyskoye a fost recucerit și este complet sub controlul Ucrainei.

După cum a raportat UNIAN, pe 10 iunie, avioanele ucrainene au lovit o fortăreață, un feribot de ponton și depozite inamice în cinci așezări diferite din Regiunea Herson. Conform rezultatelor atacurilor aeriene și executării sarcinilor de tragere de către unitățile de rachete și artilerie, au fost distruși 33 de ocupanți, sistemul de rachete cu lansare multiplă Grad, mai multe vehicule blindate, 3 depozite de muniție și 2 combustibili și lubrifianți.

De asemenea, șeful Serviciului de Informații Externe al Ucrainei în perioada 2005-2010, generalul armatei Mykola Malomuzh, a declarat că, odată cu sosirea armelor occidentale, AFU va putea să se deplaseze și mai activ și să desfășoare o ofensivă strategică, nu tactică, inclusiv în regiunile Herson și Zaporozhye.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.