militanții ruși au ocupat Herson/REUTERS photo

în regiunea Herson, ocupanții ruși pregătesc un referendum privind crearea așa-numitului”HNR”.

Acest lucru a fost anunțat pe Facebook de deputatul Consiliului Regional Kherson, Serghei Khlan.

“Regiunea Herson se pregătește un referendum privind crearea de “HPR”, – a spus el.

Potrivit lui, ocupanții numesc deputații Consiliului Regional Kherson cu întrebarea dacă sunt gata să coopereze cu ei.

“Fac apel la toți deputații consiliului regional Herson. Dragi colegi, sunt sigur că înțelegeți consecințele deciziei dvs. Crearea ” HNR ” va transforma regiunea noastră într-o gaură fără speranță, fără viață și viitor. Nu le dați un singur vot! Nu le oferiți nicio ocazie de a legitima”HNR”. Întregul stat se va uita la tine și fără scuzenu poate exista cooperare cu ocupanții. Nu voi crede că va fi mai rău pentru tine decât pentru oamenii obișnuiți din Mariupol, Chernihiv, Kharkiv, Sumy, Gostomel, care suferă inuman de două săptămâni, dar nu renunță. Introduceți istoria Ucrainei nu ca trădători care nu sunt necesari de nimeni, ci ca cetățeni ale căror nume vor fi amintite de generațiile următoare”, a îndemnat Khlan.

Amintiți-vă că protestele împotriva invadatorilor continuă aproape zilnic în Herson, ocupat de trupele rusești. Oamenii cu steaguri ale Ucrainei și afișe pe Piața Libertății protestează pentru eliberarea de ocupanții Federației Ruse în fața armatei ruse armate.

oamenii au strigat: ” Crimeea este Ucraina!”, “Kherson este Ucraina!”, “Donetsk este Ucraina!”, “Slavă APU!”.

anterior a fost raportat că ocupanții au introdus Rosgvardiya în regiunea Herson și au reținut ilegal peste 400 de ucraineni.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.