în Kharkiv inamicul a avansat puțin, artileria lovește Kharkiv/foto ReutersÎn regiunea Kharkiv, inamicul a avansat puțin, artileria lovește Harkov/foto de Reuters

În regiunea Harkov, invadatorii s-au mutat puțin înainte din cauza rezervelor pe care inamicul le-a aruncat în regiune. Au capturat o așezare la 15 kilometri de vechiul Saltov. Linia frontală s-a schimbat, iar acum rușii lovesc Harkov cu artilerie cu butoi.

Acest lucru a fost spus de consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei Alexey Arestovich în timpul emisiunii de seară a lui Mark Feigin.

“Deci, Kharkiv [direcție]. Știm că au aruncat rezerve acolo cu răutate și au început să strângă [Teritoriile] puțin din nord. Și s-au mișcat puțin curajos în est”, a spus Arestovici.

Apoi, consilierul șefului OPU a spus că mai devreme au existat “informații de panică” despre capturarea Vechiului Saltov. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat: președintele Ministerului Apărării, Alexander Motuzyanik, a vorbit la un briefing despre ocuparea temporară a unei așezări la 15 kilometri de vechiul Saltov.

Arestovici a mai spus că, din cauza avansului din nord, artileria barilului a început să lovească Harkov. Înainte de aceasta, orașul a fost concediat de la MLRS de pe teritoriul Rusiei.

“Este o consolare proastă pentru locuitorii din Kharkiv, deoarece artileria baril a început să lovească orașul. A bătut continuu timp de cinci sau șase zile. Și suferim în mod constant pierderi. Înainte de aceasta, au fost stoarse, au fost bătuți de “uragane” și “tornade” de departe — de pe teritoriul Rusiei. Acum receptorul a plecat din nou. Adică, avem un mic “zrada” în direcția Kharkiv, în sensul că ei [ocupanții] se mișcă cu bucurie încet”, a adăugat Arestovici.

Potrivit consilierului șefului OPU, inamicul avansează încet și ia așezări în zona gri, pe care apărătorii ucraineni nu le-au ținut în mod special.

Amintiți-vă că în Donbas, Forțele Armate ale Ucrainei au eliberat trei sate de ocupanți și au mutat secțiunea frontală cu 15 kilometri. Acum, în regiunile Donetsk și Lugansk, rashiștii au probleme cu recrutarea. Dar în direcția Krivoy Rog, inamicul și-a întărit gruparea, precum și în regiunea Harkov.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.