ocupanții încearcă să exercite presiune psihologică asupra populației civile din Ucraina/foto REUTERS

În Regiunea Luhansk, ocupanții au înregistrat un videoclip fals în sprijinul lui Putin. Au lucrat conform “manualului”. Videoclipul a fost filmat în Svatovo, zece persoane necunoscute care au jucat rolul locuitorilor locali au mulțumit președintelui Federației Ruse pentru “eliberare”.

Acest lucru este raportat de către Administrația de Stat Regională Luhansk.

Deci, ocupanții ruși distribuie scrisori de propagandă. De asemenea, creează videoclipuri în care “ucrainenii” susțin regimul lui Putin. Dar acest lucru nu este adevărat, este o presiune psihologică.

“Autoritățile de ocupație ale așa-numitelor “DNR” și “LNR”, cu sprijinul Federației Ruse, continuă să introducă politica anti-statală față de Ucraina. Ei au un singur scop-să arate cât mai mulți ucraineni posibil că toți așteptăm Rusia. Ocupanții, fie singuri, fie sub amenințări, îi obligă pe oameni să apeleze la Putin “cu recunoștință pentru eliberare”, înregistrează videoclipuri adecvate”, relatează Administrația Regională de Stat Luhansk.

Svatovo emite ,de asemenea,” instrucțiuni ” pentru înregistrarea videoclipurilor false. Ocupanții încearcă să exercite presiuni psihologice asupra populației pașnice din Ucraina, în special acolo unde nu există Internet și televiziune. 

“Într-un oraș ai cărui civili i-au expulzat pe ocupanți de două ori: în 2014 și acum o săptămână. Setul de film a fost înființat în apropierea biroului de înrolare militară matchmaking. Rolurile “matchmakers” sunt realizate de zece persoane necunoscute cu tricolori… Astfel, rușii vor să discrediteze guvernul ucrainean, conceput pentru a construi o țară pașnică, puternică și bogată. Și cel mai important, inamicul vrea să spargă oamenii, credința lor în pace, în puterea apărătorilor noștri, în dezvoltarea europeană ulterioară a țării”, a adăugat Administrația Regională de Stat Luhansk.

Ucrainenii sunt îndemnați să nu cedeze propagandei lui Putin, chiar dacă o rudă sau un șef spune despre asta. Rusia a eșuat în blitzkrieg pe front, așa că a îndreptat eforturile de a împărți națiunea ucraineană din interior, a menționat serviciul de presă. Anterior, UNIAN a raportat deja că în Regiunea Luhansk, ocupanții au fugit din AFU, lăsând un pistol antiaerian și un camion cu muniție.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.