Lacul Safyana/foto: WikipediaLacul Safyany/foto: Wikipedia

în regiunea Odessa, din cauza războiului, Lacul Safyany era pe punctul de a distruge.

Acest lucru a fost raportat jurnaliștilor din Patrula de protecție a peștilor din Odessa.

Se remarcă faptul că, pe 22 iunie, Nikita Korenev, șeful Departamentului Agenției de pescuit de Stat din regiunea Odessa, a vizitat întreprinderile de acvacultură și pescuitul comercial special din sudul regiunii Odessa.

În special, Korenev sa întâlnit cu directorii întreprinderilor mari “Pridunayskaya Niva” și “Novo-Nekrasovsky”, care se ocupă cu cultivarea materialului săditor de pește în regiunea Odessa.

Patrula a subliniat că lipsa de finanțare este principala problemă a întreprinderilor de acvacultură. Dificultățile costisitoare de energie electrică, hrană și aprovizionare în timpul războiului conduc întreprinderile într-o criză din ce în ce mai mare.

“Și de la începutul războiului, cererea de prăjituri și larve a dispărut aproape. Din păcate, ne confruntăm cu o altă problemă care necesită o soluție imediată. Lacul Safyany este în pragul unei catastrofe ecologice. Entitățile de afaceri nu pot efectua pe deplin lucrări, deoarece lacul se micșorează în fața ochilor noștri”, a spus Korenev.

El intenționează să solicite ajutor de la Agenția de Stat a resurselor de apă din Ucraina și alte organizații pentru a salva rezervorul de la dispariție.

Referința UNIAN. Safyany este un lac din Districtul Izmailsky din regiunea Odessa, în partea inferioară a fluviului Dunărea. Suprafața lacului variază de la 250 la 420 de hectare. temperatura apei în timpul verii este de până la 25-26 CTC, iarna lacul îngheață. Apa lacului este folosită pentru irigare.

ajuta proiectulsusține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.