în regiunea Sumy, ocupanții refuză să lupte cu APU/foto REUTERS

Armata rusă din regiunea Sumy refuză să lupte. Acesta este al doilea astfel de caz înregistrat în regiune de la începutul războiului.

Acest lucru a fost anunțat în emisiunea teletonului informațional de către președintele administrației militare regionale Sumy Dmitry Zhivitsky.

“Unele unități ale trupelor rusești se întorc și se întorc, refuzând să lupte. Acesta este al doilea caz de refuz organizat al armatei ruse de a participa la genocidul Ucrainenilor în timpul războiului. În timpul comunicării cu unul dintre comandanți, a devenit cunoscut faptul că nici el, nici luptătorii săi nu au dorința de a lupta în Ucraina”, a spus președintele OVA.

au o dorință de a lupta în Ucraina”, a declarat președintele OVA.

Zhivitsky a vorbit și despre situația operațională din regiunea Sumy.

“Acum există bătălii în unele așezări din regiunea Sumy. Bombardarea suburbiei sudice a orașului Sumy a fost concediată și continuă. Gradele lucrează, lovesc în aceleași direcții. Ieri, luptele au continuat în suburbia Trostyanets, apoi luptele s-au mutat deja pe teritoriul hromada în sine. Spitalul orașului a fost bombardat. O femeie în vârstă a fost ucisă ieri,care mergea la spital cu soțul ei. Nu există nicio modalitate de a îngropa morții, situația este teribilă. Nu există electricitate în oraș, inclusiv în morgi”, a spus el.

De aproape o lună, Rusia a purtat un război pe scară largă împotriva Ucrainei. Începând cu 23 martie, ocupanții au pierdut aproximativ 15,6 mii de personal. În același timp, 101 avioane inamice și 124 de elicoptere au fost deja doborâte pe cerul ucrainean.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.