APU în Donbass rezistă efectiv invadatorilor/foto REUTERS APU în Donbass rezistă efectiv invadatorilor/foto REUTERS

În Regiunea Luhansk și regiunea Donetsk, armata ucraineană a respins astăzi 5 atacuri inamice, luptele se desfășoară încă în două locații.

Acest lucru este raportat de gruparea forțelor unite.

“Gruparea forțelor Unite continuă să desfășoare o operațiune defensivă într-o anumită zonă de responsabilitate în direcțiile Donețk și Lugansk. De-a lungul întregii linii de apărare, inamicul folosește avioane de luptă, sisteme de rachete cu lansare multiplă, artilerie de calibru mare, tancuri, mortare ale diferitelor sisteme, lovește rachete și atacuri cu bombă asupra facilităților de infrastructură civilă, cartiere rezidențiale pașnice”, se spune în raport.

Se remarcă faptul că ocupanții au bombardat aproximativ 30 de așezări din regiunile Donetsk și Luhansk, au distrus și deteriorat 52 de obiecte civile, inclusiv 42 de clădiri rezidențiale, două fabrici, clădiri administrative și echipamente auto ale mai multor unități de pompieri și salvare de stat, un hangar. În urma acestor atacuri, 5 civili au fost uciși și încă 7 au fost răniți.

“Apărătorii ucraineni și apărătorii din grupul forțelor Unite au respins astăzi 5 atacuri inamice. Luptele continuă în 2 locații. Războinicii noștri curajoși provoacă pierderi de forță de muncă și echipament invadatorilor Rashisti.

În timpul zilei care se încheie, Armata Grupului Forțelor Unite a distrus: 5 tancuri; 3 sisteme de artilerie; 2 vehicule blindate de luptă; unitățile de apărare aeriană au doborât 3 vehicule aeriene inamice fără pilot de tip Orlan-10 pe cerul Donbass-ului ucrainean”, a spus grupul.

Citește și:  Odessa OVA: armata rusă este forțată să se rotească frecvent din cauza moralului scăzut al soldaților Odessa OVA: armata rusă este forțată să efectueze rotații frecvente din cauza moralului scăzut al soldaților  există o șansă pentru o eliberare rapidă a Severodonetsk-Gaidai Există o șansă pentru o eliberare rapidă a Severodonetsk-Gaidai rezervorul rus a intrat în vederea APU și a luat foc efectiv (video) Tancul rus a intrat în vizorul APU și a luat foc spectaculos (video)

luptătorii grupului “Shid” au distrus 32 de invadatori ruși în ziua curentă.

Acest lucru este raportat de grupul operațional și tactic “Shid”.

“Astăzi, pe 2 iunie, artileria noastră a distrus postul de comandă și observare al forțelor fasciste Ruse”, se spune în mesaj.

Pierderile inamice au fost: personal – 32, tancuri – 2, BMP – 1, BTR – 1, sisteme de artilerie – 2, mortare – 1, UAV – 1.

după cum a raportat UNIAN, la 2 iunie 2022, Zelensky a spus că Rusia a ocupat aproximativ 20% din teritoriul Ucrainei – este necesar să elibereze 2.603 așezări.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *