Rusia exportă ucraineni în Rusia/foto REUTERS

În Rusia și teritoriile ocupate, peste 40 de mii de locuitori din Mariupol au fost scoși.

primarul de Mariupol Vadim Boychenko a spus acest lucru în timpul unui briefing.

“Am verificat deja listele rezidenților locali pe care rușii i-au dus cu forța în țara lor. Acum este aproape 40 de mii de oameni. Cetățenii noștri sunt duși la periferia Rusiei, li se acordă certificate de imigranți, sunt folosiți în diverse locuri de muncă. Pentru că nu este nimeni care să lucreze acolo”, a spus el. 

În același timp, Vadim Boychenko a spus că în Mariupol în sine, ocupanții atrag locuitorii orașului la diverse lucrări – pentru a sorta molozul, îngropa civilii morți pe care ei înșiși i-au ucis: “se știe deja că peste 20 de mii de civili au murit în mâinile ocupanților. Ei își ascund crimele pentru că înțeleg că și o amenințare infecțioasă se produce, pe lângă cea umanitară.” 

Primarul din Mariupol nu a exclus faptul că rușii din orașul capturat pot organiza evenimente până pe 9 mai. 

“Gândiți-vă la numere, peste 20 de mii de civili au fost uciși în doar două luni. Nu pot spune pentru ce se pregătesc, până pe 9 mai sau nu. Au făcut deja tot ce au putut. Au distrus un oraș avansat care se dezvolta. Putin l-a depășit deja pe Hitler. Poate fi mândru de el însuși”, a subliniat Vadim Boychenko.după cum știți, 156 de persoane au fost evacuate din Azovstal. ONU a raportat că organizația este gata să repete operațiunea de evacuare a civililor din Azovstal.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *