în Rusia, studenții sunt obligați să scrie scrisori în sprijinul războiului din Ucraina/foto REUTERS

Rectorii a 700 de universități din Federația Rusă au ieșit în sprijinul președintelui Putin și al războiului cu Ucraina dezlănțuit de el, deși “acolo” continuă să fie numită “operațiune specială” și îi displace foarte mult pe cei care au îndrăznit să aibă un punct de vedere diferit.

Apelul în sprijinul războiului a fost publicat pe 5 martie. Acum există 738 de semnături sub ea. A existat chiar un loc în grupul de sprijin al președintelui pentru un angajat al universității care a murit acum câțiva ani, relatează Novaya Gazeta.

650: profesorul Viktor Alexandrovich Pliss. Necrologul morții sale (4 ianuarie 2019) a fost postat pe site-ul universității, dar acum această pagină nu este disponibilă. În numele profesorului, el își exprimă încrederea că ” guvernul rus și armata nu se opun poporului ucrainean fratern, ci protejează securitatea întregii lumi.”

Înainte de aceasta, o serie de mass-media profesionale din Rusia s-au opus războiului. În ciuda faptului că este interzis să numim război un război la nivel legislativ în țară. Ei chiar amenință să meargă la închisoare până la 15 ani din cauza unei opinii diferite.

Anterior, probabil, principalul propagandist rus Solovyov a vorbit despre” moartea Federației Ruse ” din cauza războiului împotriva Ucrainei. Propagandistul de vârf este sigur că Occidentul va urî Rusia mult timp și “pierderea va duce altfel la moartea Rusiei însăși.” Ulterior, difuzarea a fost ștearsă.

amintiți-vă că trupele ruse au intrat în Ucraina în dimineața zilei de 24 februarie. 

În primul rând, inamicul a început să bombardeze instalațiile militare și apoi a atacat așezările pașnice. În special, bombele inamice au căzut pe Kiev, Kharkiv, Chernihiv și Mariupol.

Potrivit Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, începând cu 10 martie, 549 de civili din Ucraina au fost uciși de la începutul războiului, dar pierderile reale sunt probabil mult mai mari.

Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a împărtășit că, de la începutul războiului, peste 12 mii de dușmani și o mulțime de echipamente inamice au fost deja distruse în statul nostru.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.