foto: TSNfoto: TSN

În satul Borovaya din regiunea Harkov, care este acum sub controlul ocupanților ruși, trupele rusești efectuează un recensământ al aparatelor de uz casnic.

Acest lucru este menționat în mesajul consiliului satului Borovsky.

“Începând cu 8 mai 2022, comunitatea teritorială a așezării Borovskaya rămâne temporar ocupată de trupele rusești. Numărul forței de muncă și al echipamentelor ocupanților este în continuă schimbare. Aproape toate așezările comunității sunt ocupate de trupele inamice. Unele părți ale inamicului trec prin comunitate în tranzit, altele sapă și construiesc fortificații. Pentru civili, o astfel de concentrare de trupe inamice reprezintă amenințări semnificative la adresa securității”, se arată în raport.

Invadatorii verifică casele rezidenților locali, dependințe, mansarde și subsoluri, se mută în case goale și instituții de infrastructură socială.

“O atenție deosebită este acordată vânătorilor, aceștia caută și iau arme de vânătoare. Au existat cazuri în care ocupanții au efectuat un recensământ al aparatelor de uz casnic în camere separate: au înregistrat câte frigidere, televizoare, mașini de spălat, cuptoare cu microunde și altele asemenea erau în case. Care este scopul unui astfel de” recensământ”, nu putem decât să ghicim”, notează Rada.

În ciuda absenței ostilităților, ocupanții pierd echipamente grele.

“Așadar, fotografia aeriană a înregistrat cum în satul Boguslavka au decis să verifice dacă pot traversa ciobul superficial pe tancuri. Drept urmare, nici măcar nu au putut ajunge la albia râului – două tancuri inamice s-au împotmolit atât de mult în noroi încât nu au putut fi extrase nici măcar cu ajutorul echipamentelor grele”, se spune în raport.

nu a existat energie electrică, comunicații mobile, Internet pe teritoriul Comunității de mult timp.

“Unele magazine și farmacii sunt deschise, dar gama de produse este foarte limitată. Pâinea este transportată din Svatovo. Informațiile provin din diverse surse conform cărora Federația Rusă ar putea pregăti provocări și “pune în scenă” pe 9 mai în teritoriile ocupate. Vă rugăm, dacă este posibil, să vă avertizați rudele care au rămas în ocupație să participe la evenimente de masă pentru a evita pericolul”, notează Consiliul.

reamintim că în Izmail, Monumentul lui Suvorov a fost suprapus cu aparate de uz casnic.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *