Wikipedia

Rusia ar putea folosi rachete hipersonice Dagger împotriva Ucrainei.

Acest lucru este menționat într-un raport de informații britanic publicat pe Twitter de Ministerul Apărării al țării.

Ofițerii de informații au atras atenția asupra rapoartelor Ministerului rus al apărării cu privire la presupusa utilizare a unor astfel de arme în timpul atacurilor asupra instalațiilor din vestul Ucrainei.

“Dacă acest lucru este adevărat, atunci a fost probabil Daggers, un sistem de rachete balistice lansat în aer, bazat pe Iskanders, care a fost folosit de mult timp de trupele ruse într-un atac asupra Ucrainei”, spune agenția de informații.

declarația Rusiei cu privire la utilizarea de “pumnale”, cel mai probabil, este destinat să distragă atenția de la lipsa de progres în campania terestră rusă.

Informațiile Britanice nu cred că desfășurarea “pumnalelor” va afecta în mod semnificativ succesele militare ale ocupanților.

Pe 19 martie, Ministerul Apărării al țării agresoare a anunțat oficial utilizarea rachetelor Dagger pentru a distruge un depozit militar subteran din vestul Ucrainei.

Potrivit presei ruse, pumnalul este un complex de aviație cu o rachetă acrobatică hipersonică de înaltă precizie. A fost creat pe baza luptătorului de interceptare cu rază lungă de acțiune MiG-31 – mig–31k modernizat.

potrivit armatei ruse, este capabil să lovească ținte la o distanță de peste 2.000 km, în timp ce este garantat să depășească toate sistemele de apărare aeriană și antirachetă existente și dezvoltate.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *