APU distruge ocupanții din sudul Ucrainei/foto REUTERSForțele Armate ucrainene distrug ocupanții din sudul Ucrainei/foto de REUTERS

în sud, apărătorii ucraineni au distrus 57 de ocupanți ruși.

Acest lucru a fost raportat de comanda operațională “Sud”.

“În regiunea Herson, ocupanții și-au dat seama că au căzut într-o capcană legislativă cu un pseudo-referendum și includerea regiunii în Rusia. Și în timp ce colaboratorii autorităților false caută modalități de legitimare a ilegalului, steagurile ucrainene apar pe străzile din Herson ocupat temporar, ca dovadă că populația nu percepe simbolurile, puterea și stilul de viață impuse de inamic”, se spune în raport.

De asemenea, se remarcă faptul că în Nikolayevshchina inamicul a continuat să bată cu artilerie și foc de rachete.

“Prin lovirea instalațiilor industriale, a infrastructurii urbane și suburbane, inamicul, printre altele, exercită o presiune psihologică asupra civililor din așezări, încercând să-i forțeze să accepte “lumea rusă” în loc să se teamă de bombardamente. Dar unitățile noastre de rachete și artilerie și aviația au efectuat peste 100 de lovituri asupra pozițiilor inamice în timpul zilei. Pierderile totale au fost: 57 de rashiști, 6 unități blindate și 3 vehicule”, a raportat comanda.

În plus, se remarcă faptul că în regiunea Odessa, inamicul continuă să submineze situația din jurul amplasării unui coridor terestru din Crimeea în Transnistria, implicarea forțelor militare în republica nerecunoscută în războiul cu Occidentul și alte orori false cu privire la acumularea de unități naționaliste în regiune.

“Gruparea navală din Marea Neagră este formată din 4 nave și 2 submarine care transportă peste 30 de rachete de croazieră Kalibr. Prin urmare, amenințarea atacurilor cu rachete atât în sud, cât și în toată Ucraina rămâne relevantă”, a informat Comandamentul.după cum a raportat UNIAN, 18 atacuri ale ocupanților ruși au fost respinse în direcțiile Donețk și Lugansk pe 12 mai.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *