fotografie ilustrativă/UNIAN

În timpul zilei, forțele armate ucrainene au doborât trei elicoptere rusești.

Acest lucru este raportat de comanda Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei pe rețeaua socială Facebook.

“Sâmbătă, 19 martie, inamicul și-a redus semnificativ prezența pe cerul ucrainean. Prin urmare, din păcate, apărarea aeriană a doborât astăzi doar trei elicoptere ale fasciștilor ruși. Deci, planul zilnic de eliminare a rashiștilor de aer nu este îndeplinit! Pentru ca acest plan să fie depășit, Forțele Aeriene așteaptă de la aliații noștri nu numai declarații și aplauze adresate eroilor ucraineni, ci și asistență eficientă – sisteme moderne de apărare aeriană și luptători”, se spune în mesaj.

“În prezent, Forțele Aeriene bat cu succes ocupanții cu arme din anii 80, iar rashistii folosesc cele mai noi arme împotriva SUA – rachete hipersonice și aeronave, care depășesc semnificativ numărul nostru, atât în cantitate, cât și în caracteristicile de luptă”, se spune în raport.

“Situația se poate schimba radical atunci când echipamentele moderne de la parteneri intră în funcțiune și vom închide cerul de terorismul rashistiv”, subliniază Forțele Aeriene ale Forțelor Armate din Ucraina.

“Sute de ucraineni și copii mici mor în fiecare zi, cartiere întregi de orașe pașnice sunt distruse! Nu ezita, știi ce arme Ucraina are nevoie pentru a salva lumea de la o catastrofă globală!”,- rezumat în mesaj.

reamintim că Rusia recrutează locuitorii din Donbass în armată. Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei declară că apelul rus al locuitorilor din Donbass ocupat este o încălcare a dreptului internațional.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.