SBU a reținut un Kievan care a lucrat pentru inamic/facebook.com/SecurSerUkraine

În districtul Beregovsky, în Transcarpatia, un tânăr de 24 de ani din Kiev a fost reținut. S-a” așezat ” în regiune și a așteptat instrucțiuni de la inamic.

acest lucru a fost raportat de către președintele SBU Artem Degtyarenko.

Deținutul este suspectat de trădare. Potrivit anchetei, bărbatul a colectat și transmis fotografiilor inamice cu mișcarea echipamentului APU cu dislocarea acestuia.

Informațiile primite au fost folosite de armata rusă în planificarea operațiunilor ofensive și teroriste.

În același timp, în regiunea Donetsk, SBU a reținut patru complici ai ocupanților ruși. În special, în Pokrovsk, un bărbat și o femeie au efectuat filmări foto și video ale aerodromurilor, centralelor electrice, podurilor și altele asemenea. Filmările au fost trimise pentru o recompensă curatorului-un ofițer militar al Federației Ruse, care se află acum pe teritoriul ocupat temporar.apoi, ocupanții au folosit aceste date pentru a lansa rachete și lovituri de artilerie pe teritoriul Ucrainei.

Alți doi colaboratori ruși ai SBU au fost reținuți la Kramatorsk. Ei au colectat informații despre mișcarea trupelor AFU în est și au transmis-o militanților “RPD”. 

Degtyarenko a menționat că în regiunea Vinnytsia, SBU împreună cu polițiștii de frontieră au reținut 10 dezertori ucraineni care au încercat să fugă în Moldova.

pe aceeași secțiune a frontierei, forțele de securitate au reușit să-l rețină pe “hoțul de drept” Georgy Kiladze, poreclit “Gega Ozurgetsky”, care se află sub sancțiunile NSDC.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.