situația este stabilă în regiunea Odesa/foto ua.depositphotos.com Situația este stabilă în regiunea Odesa/foto ua.depositphotos.com

în Transnistria nerecunoscută, ideea mobilizării a fost abandonată din cauza plecărilor în masă.

Acest lucru a fost anunțat de vorbitorul Comandamentului operațional “Sud” Vladislav Nazarov.

“Situația din regiunea Odesa este stabilă. Realizând că escaladarea panicii și imitarea activității teroriste din partea Ucrainei nu dă rezultatul dorit, nivelul roșu al amenințării teroriste a fost anulat în Transnistria, a fost stabilit galben. Confuz de plecările în masă ale potențialilor recruți din republica nerecunoscută, guvernul din Pridnestrovie a abandonat ideea mobilizării”, a remarcat președintele Comandamentului.

Citește și:  trupele rusești încearcă să obțină un punct de sprijin în regiunea Herson Trupele ruse încearcă să câștige un punct de sprijin în regiunea Herson  GPSU: au fost introduse restricții suplimentare de regim în zonele de frontieră ale celor trei regiuni GPSU: au fost introduse restricții suplimentare de regim în zonele de frontieră ale celor trei regiuni amenințarea utilizării teritoriului Belarusului pentru greve asupra Ucrainei persistă încă-Painter Amenințarea utilizării teritoriului Belarusului pentru greve împotriva Ucrainei persistă-pictorul

el a menționat că secțiunea corespunzătoare a frontierei este protejată în mod fiabil de partea ucraineană, iar monitorizarea situației de acolo este strânsă și sistematică.

“Situația de la granițele sudice ale liniei de contact este tensionată, dar controlată. Inamicul continuă să-și îmbunătățească pozițiile în inginerie”, a spus el. 

în regiunea Herson noaptea, invadatorii au încercat să profite de o parte din pozițiile ucrainene, dar atacul a fost respins.

În consecință, cu pierderi – 1 ucis și 2 răniți – inamicul s-a retras în pozițiile inițiale.

“Continuând tactica agresivă a loviturilor de rachete, înainte de zori, rușii au tras rachete de croazieră către infrastructura industrială a Krivoy Rog. Nu există pagube semnificative și nici victime”, a spus Nazarov.

În același timp, mai multe comunități teritoriale care se învecinează cu regiunea Kherson au fost din nou sub foc în regiunea Mykolaiv. 

Acolo, inamicul distruge clădirile rezidențiale și alte dependințe, lovește terenuri agricole, distruge mașinile. Informațiile despre victime sunt clarificate.

Anterior, s-a raportat că, potrivit secretarului NSDC Alexey Danilov, Moldova ar putea deveni una dintre cele două țări pe care Rusia intenționează să le profite în viitor. Și Ministerul Apărării al Ucrainei sugerează că Rusia este capabilă să utilizeze Transnistria conform scenariului Belarus.

Președintele Vladimir Zelenski consideră posibil un atac din partea Transnistriei. Dar Ucraina nu se teme de un atac, deoarece doar 3 mii din 15 mii de soldați din regiune sunt capabili să lupte. Cu toate acestea, controlul la frontieră cu “PMR” a fost încă consolidat.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.