Rusia distruge ecologia Ucrainei/foto: REUTERS

în Ucraina, ca urmare a agresiunii rusești, peste 100 de cazuri de ecocid.

Acest lucru a fost anunțat de Ministrul interimar al protecției mediului și Resurselor Naturale din Ucraina Ruslan Strelets în aerul teletonului de informații all-ucrainean.

“Încă din prima zi a războiului, am inclus toate instrumentele posibile pentru a înțelege ce rău se face sau se va face mediului. Inspectoratul de Stat pentru mediu are un sediu care înregistrează toate blocajele ecologice care au avut loc și continuă să apară pe teritoriul Ucrainei. Reparăm absolut toate pierderile. Avem deja peste 100 de cazuri de ecocid, avem peste 1.200 de fapte despre acest sau acel impact asupra mediului: acestea sunt explozii de scoici, păduri gorenje și anumite poluări chimice”, a spus el.

Potrivit trăgătorului, Ucraina va avea nevoie de mai mult de un an pentru a restabili Teritoriile – pădurea arsă, obiectele protejate deteriorate și altele asemenea.

El a adăugat că toate pierderile sunt calculate astfel încât Federația Rusă să le poată prezenta apoi sub formă de reparații sau alte instrumente. “Pentru că Rusia trebuie să răspundă pentru toate consecințele, pentru toate pierderile pe care le provoacă mediului din Ucraina noastră natală astăzi”, a subliniat Strelets.

Ministrul interimar a reamintit, de asemenea, că a fost declarat un embargo privind furnizarea de lemn din Rusia și Belarus.

“Organizația care înregistrează certificate de lemn netratat sau produse din lemn a suspendat valabilitatea tuturor certificatelor rusești și bieloruse. De fapt, lumea civilizată a declarat embargo asupra aprovizionării cu lemn din Rusia și Belarus”, a adăugat Streleț.

După cum a raportat UNIAN, în martie, organizația internațională non-profit “Forest Stewardship Council (FSC) a fost de acord să suspende toate certificatele comerciale din Rusia și Belarus, interzicând astfel exportul produselor lor de prelucrare a lemnului și forestier către toate țările civilizate. Această decizie a fost luată la apelul Ucrainei.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.