REUTERS

Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a raportat că inamicul are pierderi de forță de muncă și echipament, în unele zone Forțele Armate au lansat o contraofensivă.

Acest lucru este raportat pe pagina de Facebook a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina.

“Operațiunea ofensivă împotriva Ucrainei continuă. Inamicul este oprit. Nereușind să atingă obiectivul în intervalul de timp stabilit, el suferă pierderi de forță de muncă și echipamente”, se arată în raport.

În plus, invadatorii ruși lansează atacuri cu rachete și bombe asupra infrastructurilor critice din Ucraina, civili, cartiere rezidențiale, școli și grădinițe.

Au fost înregistrate și faptele de luare a ostaticilor civili, jefuirea populației locale și jefuirea.

“Forțele Armate ale Ucrainei își îndeplinesc sarcinile de a respinge agresiunea armată împotriva Ucrainei. Părți ale Rezervei au fost desfășurate în anumite zone, s-au regrupat și au lansat o contraofensivă”, a informat Statul Major General.

Lupta continuă pentru eliberarea împrejurimilor din Mariupol. Soldații regimentului Azov au învins una dintre unitățile celei de-a 22-a brigăzi speciale separate a Forțelor Armate ruse.

În Regiunea Luhansk în timpul zilei, apărătorii Ucrainei au distrus cinci MLRS BM-21 Grad cu muniție pentru ei, trei tancuri T-72, un BMP-3 și mai mult de 15 soldați inamici. Aceste date sunt în curs de actualizare.”măsurile continuă să acopere frontiera de Stat a Ucrainei și coasta Mării. În anumite zone se desfășoară o operațiune de stabilizare și se desfășoară sarcini de apărare teritorială”, a menționat Statul Major General.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *