consecințele bombardării ocupanților ruși din Severodonetsk/fotografia șefului Ova Lugansk Sergey GaidaiConsecințele bombardării ocupanților ruși din Severodonetsk/foto șeful Lugansk Ova Serghei Gaidai

în următoarele câteva zile armata de ocupație rusă va încerca să niveleze Regiunea Luhansk cu solul.

Acest lucru a fost anunțat de șeful Administrației Regionale de Stat din Luhansk, Serghei Gaidai.

“APU a eliminat jumătate din Severodonetsk de la ruși. Chiar și Kadyroviții înregistrează deja un apel că acest lucru este temporar și vor recâștiga controlul în viitorul apropiat. Din interceptări, înțelegem că comandantul armatei ruse a primit două sarcini – să captureze Severodonetsk și autostrada Lisichansk–Bakhmut până pe 10 iunie. Ne așteptăm ca în viitorul apropiat să fie aruncate toate rezervele la care au acces, toate echipamentele, tot personalul pentru a îndeplini aceste două sarcini”, a spus Gaidai.

“Din 2014, când Federația Rusă a ocupat o parte din Regiunea Luhansk și Lugansk în special, Severodonetsk a fost un centru regional, iar pentru ruși va fi un fel de victorie care poate fi “vândută” soldaților, mobilizată și populației”, a spus Gaidai, răspunzând la întrebarea importanței orașului pentru ocupanți.

El a subliniat că orașul, care deține mai mult de 100 de zile, afectează negativ moralul rușilor.

“Va arăta ca o creștere a numărului de atacuri din partea artileriei grele, a atacurilor aeriene. În următoarele cinci zile, rușii vor încerca să niveleze Regiunea Luhansk cu solul. Nu au alte tactici, nu știu să lupte altfel”, a subliniat Gaidai.

Potrivit acestuia, în prezent evacuarea din Severodonetsk nu este încă posibilă.

“Aproximativ 15 mii de oameni rămân în oraș. 98 de persoane au fost salvate din Lisichansk pe 5 iunie”, a spus Gaidai.reamintim că în Severodonetsk, APU a distrus echipamentele inamice și fortificațiile din partea de est a orașului.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.