evacuarea populației din Irpen/REUTERS photo

Președintele administrației militare regionale din Kiev, Alexander Pavlyuk, nu exclude că în viitorul apropiat inamicul va încerca să forțeze râul Irpen.

el a anunțat acest lucru în telegramă.

“A 25-a zi a luptei împotriva invadatorilor ruși este în curs de desfășurare. În ciuda tuturor încercărilor inamicului de a sparge apărarea, apărătorii noștri stau cu curaj în pozițiile lor. În toate domeniile, munca continuă să construiască apărarea. Suntem cu toții în alertă maximă. Punctele de control sunt consolidate, se ridică structuri defensive”, a menționat președintele OVA.potrivit lui Pavlyuk, în timpul implementării următoarei încercări de a ataca Kievul, invadatorii au pierdut un detașament consolidat al Regimentului 6 tancuri.

În același timp, datorită acțiunilor active ale unităților forțelor armate ale Ucrainei în anumite zone din Districtul Brovarsky, unitățile inamice rămân întrerupte de aprovizionarea cu combustibil și alimente.

“De asemenea, vedem că inamicul își mișcă constant echipamentul. Încercarea de a obține un punct de sprijin, să stabilească logistica. Nu excludem că în viitorul apropiat inamicul va încerca să forțeze râul Irpen. O vedem și o controlăm”, a clarificat șeful OVA.

el a subliniat că cel mai cinic lucru pe care îl fac ocupanții este bombardarea haotică a obiectelor civile.

În special, astăzi inamicul a efectuat un atac aerian în direcția satului Zabuyannya din Districtul Buchan din regiunea Kiev.

“Districtele Buchansky, Brovarsky și Vyshgorodsky au suferit cel mai mult din cauza bombardamentelor. Vorzel, Bucha, Irpen, Makarov, Gostomel – inamicul încearcă să șteargă aceste așezări de pe fața pământului”, a spus Pavlyuk.

Potrivit acestuia, 499 de așezări rămân dezactivate, iar 69 de așezări rămân fără gaz.

“Acum evacuarea populației civile continuă de-a lungul a trei coridoare umanitare. Aproape 4 mii de locuitori au fost evacuați de pe rutele Brovarsky. Din păcate, traseul Borodyanka-Belaya Tserkva nu a funcționat. Operațiunile militare Active sunt în curs de desfășurare acolo, deci este periculos să evacuăm oamenii de acolo”, a adăugat șeful OVA.

Reamintim, potrivit lui Pavlyuk, ” ostilitățile active continuă în regiune, inamicul se îndreaptă spre apărarea frontierelor, sapă activ, ia măsuri de-a lungul rutelor logistice pentru a umple muniția, dar nu a refuzat să continue acțiunile active către Kiev.”

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.