rachetele rusești au zburat în zona gării Zaporozhye II/screenshot

O explozie a avut loc la gara din stația Zaporozhye II din Districtul Alexandrovsky din orașul Zaporozhye.

Dimineața, secretarul Consiliului orașului Zaporozhye Anatoly Kurtev a spus că natura exploziei nu este încă cunoscută. Serviciile relevante lucrau la fața locului.

Ulterior, președintele Administrației Regionale de Stat Zaporozhye, Alexander Starukh, a declarat că rușii au lovit pentru prima dată obiecte civile în Zaporozhye.

“Dimineața nu a fost bună. Vestea principală este că, pentru prima dată în Zaporozhye, obiectele civile au fost bombardate. Rachetele au zburat în zona gării Zaporozhye II. Conform datelor preliminare, nimeni nu a fost ucis. A doua rachetă a zburat în zona Grădinii Botanice”, a informat el.

Starukh a menționat, de asemenea, că noaptea peste 3.000 de persoane au ajuns la Zaporozhye din Mariupol.

“Începând cu ora două dimineața, 3.207 de mașini de la Mariupol au ajuns în Zaporozhye. Am acceptat deja și am relocat peste 3.000 de persoane, dintre care 772 copii”, a declarat președintele Administrației Regionale de Stat.

Potrivit Ukrzaliznytsia, ca urmare a bombardamentelor inamice, infrastructura stației a fost avariată, iar personalul și pasagerii nu au fost răniți.

În special, piesele, rețeaua de contact au fost deteriorate, ferestrele au fost suflate în clădiri. Au fost, de asemenea, trenuri de navetiști fără pasageri la gară, ferestrele lor au fost deteriorate.

Ukrzaliznytsia promite pentru a restabili toate infrastructura deteriorate cât mai curând posibil.

În același timp, zborul de navetă Zaporozhye-Kanzerovka a fost anulat, trenul Zaporozhye-Sinelnikovo va pleca la ora 09:30 de la stația Zaporozhye – Levoye. Plecarea tuturor trenurilor suburbane din stația Zaporozhye II va fi transferată temporar la gara principală a orașului.

după cum a raportat UNIAN, în districtul Shevchenko de la Kiev, ca urmare a bombardamentului inamic dimineață, un colaps a avut loc într-o clădire rezidențială de 12 etaje. De asemenea, a deteriorat parțial clădirea vecină cu 9 etaje.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.