inamicul echipează linii defensive în regiunea Kherson/foto Lyudmila DenisovaInamicul echipează linii defensive în regiunea Herson/foto Lyudmila Denisova

Inamicul continuă să tragă rezerve și să echipeze linii defensive în regiunea Herson.

Acest lucru este raportat de comanda operațională “Pivden”. 

“Situația în direcția sudică este dinamică și tensionată. … Nu departe de Kherson, descărcarea echipamentului continuă: aproximativ 120 de unități de T-62 și BMP-2 au fost acumulate timp de câteva zile pentru a consolida pozițiile inamice. Pozițiile tancurilor sunt stabilite în zona Novaya Kakhovka și Stepanovka. În același timp, unitățile noastre continuă acțiunile ofensive și măsurile de suspendare și prevenire a circulației rezervelor”, se arată în raport.

Citește și:  ambuscadă Reușită: un taifun Kamaz inamic cu personal a fost distrus în regiunea Kherson (video) Ambuscadă reușită: un inamic Kamaz taifun cu personal a fost distrus în regiunea Kherson (video) ofensiva APU: armata rusă a suferit pierderi semnificative în sudul Ucrainei și s-a retras APU ofensivă: armata rusă a suferit pierderi semnificative în sudul Ucrainei și s-au retras colaboratorii intenționează să anexeze Regiunea Herson la Rusia anul viitor Colaboratorii intenționează să “anexeze” Regiunea Herson la Rusia anul viitor

După cum a scris UNIAN, în ajunul consilierului președintelui Kherson OVA, Serhiy Khlan, a spus că militarii ucraineni au lansat o contraofensivă în direcția Berislavsky și au avansat deja 9 kilometri. Potrivit acestuia, ocupanții sunt eliminați din a treia linie de apărare, pe care au construit-o mai devreme.

Expertul militar Oleg Zhdanov și-a exprimat opinia că trupele rusești încearcă să echipeze poziții, să construiască baze militare și să obțină un punct de sprijin în regiunea Herson, dar nu vor avea timp să facă acest lucru.

Consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei, Mikhail Podolyak, asigură că numai Rusia va fi epuizată și își va pierde potențialul ofensiv, iar Ucraina va acumula suficiente forțe – sudul țării noastre va fi cu siguranță eliberat. Potrivit lui, “nu este o chestiune de o zi sau o lună, dar, de asemenea, nu este o chestiune de un an.”

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.