Inamicul deține două fregate cu 16 “Calibre” în Marea Neagră – Statul Major General/foto ru.wikipedia.org

În zona operațională a Mării Negre, ocupanții păstrează gata de utilizare doi purtători de arme de înaltă precizie, cu o salvă totală de rachete de până la 16 rachete Kalibr pe mare.

Alexey Gromov, șeful adjunct al Direcției operaționale principale a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, a declarat Acest lucru în timpul unui briefing.

“În zona operațională a Mării Negre, inamicul, cu forțele a două detașamente de nave de război, ia măsuri pentru blocarea transportului civil și încătușarea trupelor forțelor de apărare din zona operațională basarabeană. “Menține gata de Utilizare două portavioane de arme de înaltă precizie – Fregatele amiralul Essen și amiralul Makarov, a căror salvă totală de rachete este de până la 16 rachete Kalibr pe mare”, a subliniat Gromov.

Citește și:  luptătorii ucraineni au doborât două rachete de croazieră rusești într-o zi Luptătorii ucraineni au doborât două rachete de croazieră rusești într-o zi src=”/wp-content/uploads/2022/05/vrag-uderzhivaet-v-chernom-more-dva-fregata-s-16-kalibrami-genshtab-76f7b87.gif “width =” 370 ” height = “130” lazy= ” 1 “alt =” Intelligence a dezvăluit situația militară în partea ocupată din sudul Ucrainei “/> Intelligence a dezvăluit situația militară în partea ocupată din sudul Ucrainei

El a mai menționat că în zona operațională basarabeană, serviciile speciale ruse iau măsuri pentru destabilizarea situației din regiune.

“Ei continuă să răspândească informații despre exploatarea facilităților de infrastructură socială și a instituțiilor de stat în orașe, cu scopul de a răspândi panica în rândul locuitorilor Republicii Moldovenești Pridnestroviene, precum și de a justifica acțiunile nivelului de amenințare teroristă “roșie” din regiune”, a spus Gromov.

Potrivit informațiilor disponibile, a adăugat el, astfel de măsuri nu au un impact semnificativ asupra populației locale.

“Nu este exclus ca în viitor serviciile speciale rusești să recurgă la alte provocări”, a subliniat reprezentantul Statului Major General.

el a adăugat, de asemenea, că formațiunile armate ale PMR îndeplinesc sarcini în modul de activitate zilnică.

“Nu au existat schimbări în statutul și activitățile grupului operațional al trupelor ruse pe teritoriul Republicii Moldovenești Nistrene”, a spus Gromov.

După cum a scris UNIAN, cu o zi înainte, în Golful sudic al Sevastopolului ocupat, rachetele Kalibr au fost încărcate pe submarinele proiectului Varshavyanka al Flotei Mării Negre a Federației Ruse.

două submarine Varshavyanka au rămas la dane din Golful sudic al Sevastopolului ocupat, adică o treime din submarinele active ale flotei rusești a Mării Negre.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.