Inamicul folosește populația civilă ca scut uman în regiunea Herson/foto de REUTERS

Forțele Armate ale Ucrainei au lansat o contraofensivă pe teritoriul regiunii Kherson. Din această cauză, fluxul de refugiați a crescut foarte mult, dar ocupanții nu lasă civilii să treacă. Vor să folosească civilii ca scuturi umane.

Aceste informații au fost împărtășite de șeful Vasilyevskaya OTG Serghei Kaliman într-o conversație cu Radio Liberty.

“Trupele noastre au pornit în ofensivă spre Herson, așa că un flux foarte mare de refugiați a venit din Regiunea Herson. Trupele ruse, realizând acest lucru, nu lasă poporul nostru să treacă în acest număr”, a spus Kaliman.

Potrivit șefului OTG, ocupanții rețin în mod special civilii. O coadă de 2,5 mii de mașini a fost formată din partea Energodar. Ucrainenii sunt obligați să aștepte 5-6 zile pentru o oportunitate de a evacua.”oamenii joacă rolul unui anumit scut uman, astfel încât trupele noastre să nu poată avansa”, a adăugat Kaliman.

Amintiți-vă că la sfârșitul lunii iulie, primarul din Melitopol Ivan Fedorov a povestit cum ocupanții ruși încearcă să complice plecarea din teritoriile ocupate temporar prin Vasilevka. De la 1 August, Rashiștii au trebuit să introducă noi reguli. Acestea prevăd necesitatea de a aplica la așa-numitul “birou comandant” pentru o trecere specială.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.