Ministerul Apărării a povestit despre situația din Ucraina/fotografia serviciului de urgență de Stat

Inamicul încearcă să construiască trupe în direcția Kievului prin mutarea unităților necoordonate și necombatante din districtele militare centrale și estice.

Acest lucru este raportat de Ministerul Apărării al Ucrainei în informații operaționale începând cu ora 12.00 privind invazia rusă.

Se remarcă faptul că ocupanții continuă operațiunea ofensivă împotriva Ucrainei. “Sarcinile strategice de a învinge forțele armate ale Ucrainei, de a ajunge la granițele administrative ale regiunilor Donețk și Luhansk și de a stabili controlul asupra părții stângi a Ucrainei rămân neîndeplinite. Parțial, inamicul a reușit să ocupe temporar așezările și să stabilească controlul asupra căilor de comunicare din zonele operaționale Donetsk și Yuzhnobug”, se spune în raport.

Ministerul Apărării remarcă faptul că, din cauza delapidării aproape a tuturor munițiilor de rachete și a unor tipuri de muniții, conducerea militaro-politică a decis să transfere întreprinderile complexului militar-industrial rus implicate în producerea Crmb Kalibr și muniția pentru Smerch MLRS într-o operațiune non-stop.

Nu au existat schimbări semnificative în activitățile forțelor de ocupație în direcțiile Volyn, Polessky și Seversky – inamicul s-a concentrat pe echipamentul de fortificare al frontierelor ocupate.

În direcțiile Slobozhansky și Sumy, unitățile Forțelor de ocupație rusești nu desfășoară operațiuni ofensive active, inamicul se regrupează și încearcă să stabilească sprijin logistic, ocupanții desfășoară mai activ recunoașterea.

Mesajul spune că forțele teroriste Ruse nu abandonează încercările de a profita de orașul Izyum, de a consolida gruparea prin introducerea de unități suplimentare, de a lua măsuri de organizare a sprijinului tehnic și logistic.

În Regiunea Luhansk, inamicul a intensificat ostilitățile în zona așezării Rubezhnoye, are un succes parțial, continuă să efectueze bombardarea constantă a instalațiilor de infrastructură civilă neprotejate pentru a intimida populația locală și a limita acțiunile forțelor de apărare.se remarcă faptul că inamicul nu a efectuat ostilități active în regiunea Donetsk.

În direcția Tavrichesky, inamicul încearcă să stabilească un regim strict administrativ și de poliție în așezările ocupate temporar din regiunea Kherson.

nu au existat acțiuni active ale ocupanților ruși în direcția Bugului de Sud. Inamicul continuă să efectueze atacuri asupra infrastructurii civile, crește sistemul logistic al grupului.

Forțele Armate ale Ucrainei provoca pierderi semnificative în forța de muncă și echipamente militare.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.