REUTERS foto

Forțele ruse sunt încă ” în general blocate “lângă Kiev și nu au” făcut niciun progres semnificativ ” spre oraș din nordul, nord-vestul sau estul orașului.

Acest lucru a fost declarat jurnaliștilor miercuri de un înalt reprezentant al Departamentului Apărării al SUA, relatează CNN.

potrivit oficialului, forțele ruse la est de Kiev sunt încă aproximativ 30 de kilometri de centrul orașului.

“Concluzia este că nu au făcut progrese vizibile în est”, a spus oficialul.

Ucraina încă controlează Brovary. Chernihiv rămâne izolat, dar SUA îi vede pe ucraineni “încercând să deschidă căi de comunicare spre sud și cu un anumit succes”, a spus oficialul. 

Potrivit oficialului,” nu există progrese evidente în sau în jurul Harkovului ” din partea forțelor ruse. Mariupol rămâne, de asemenea, izolat de trupele rusești, a adăugat oficialul.

În Nikolaev ucrainenii continuă să apere orașul. Potrivit oficialului, trupele rusești se află încă în afara orașului” în principal spre nord-est”, la aproximativ 10-15 kilometri distanță.

Amintiți-vă că ocupanții ruși au capturat voluntari și angajați ai Primăriei Bucha. Anterior, șeful Administrației Regionale de Stat din Kiev, Alexey Kuleba, a menționat că Bucha se numără printre cele mai periculoase zone din regiunea Kiev.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.