Inamicul nu abandonează încercările de a forța Seversky Donets și de a suprima artileria AFU/AFU Navy foto

Ocupanții ruși încă încearcă să forțeze Seversky Donets. Ei caută puncte slabe în apărarea apărătorilor ucraineni și încearcă, de asemenea, să zdrobească artileria AFU în zona râului.

Astfel de informații au fost împărtășite de președintele Ministerului Apărării al Ucrainei, Alexander Motuzyanik, în emisiunea teletonului Național din 10 iunie.

“Începând de astăzi, ei [rușii] nu abandonează încercările [de a forța Seversky Donets]. Ei caută puncte slabe în apărarea noastră, care se desfășoară de-a lungul malului drept al râului. Ei caută punctele noastre de artilerie și încearcă să le suprime”, a spus Motuzyanik.

Președintele Ministerului Apărării a adăugat că traversarea râului este o întreprindere periculoasă. Unitățile care merg în atac sunt ” suficient de deschise pentru a fi lovite de artilerie.”

Amintiți-vă că ieri, pe 9 iunie, șeful administrației militare regionale Luhansk, Serghei Gaidai, a avertizat cu privire la posibilele încercări ale ocupanților de a traversa Seversky Donetsk. Datorită vremii calde, nivelul apei din râu a scăzut, ceea ce poate motiva inamicul să încerce să forțeze bariera.

La sfârșitul lunii mai, rușii încercau deja să traverseze Seversky Donets cu ajutorul trecerilor de ponton. APU a distrus aceste planuri și a provocat daune semnificative inamicului.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.