inamicul continuă să transfere arme pe calea ferată în zona Kupyansk din regiunea Kharkiv/fotografie facebook.com/GeneralStaff.uaInamicul continuă să transfere arme pe calea ferată în zona Kupyansk din regiunea Kharkiv/fotografie facebook.com/GeneralStaff.ua

În direcția slavă, gruparea trupelor inamice ia măsuri pentru a relua ofensiva în anumite direcții.

Acest lucru este raportat de Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina, informând despre situația operațională privind invazia rusă.

Inamicul continuă să transfere arme, echipamente militare și alte bunuri materiale pe calea ferată de pe teritoriul Federației Ruse în districtul Kupyansk din regiunea Kharkiv.

Citește și:  imaginea completă în două fotografii: Andryushchenko a arătat cum rezidenții Mariupol sunt forțați să trăiască Imaginea completă în două fotografii: Andryushchenko a arătat modul în care locuitorii Mariupol sunt forțați să trăiască istoricul American a explicat de ce NATO va merge la război împotriva Rusiei Istoricul american a explicat de ce NATO va intra în războiul împotriva Rusiei avionul rus a tras rachete în regiunea Sumy Un avion rus a lansat rachete în regiunea Sumy src=”/wp-content/uploads/2022/05/vrag-gotovitsja-k-nastupleniju-na-otdelnyh-napravlenijah-genshtab-b000ef5.gif “width =” 370 “height =” 130 “lazy=” 1 “alt =” APU a eliminat un alt comandant rus-locotenent Colonel Dosyagaev “/> APU a eliminat un alt comandant rus – locotenent Colonel Dosyagaev

După efectuarea unei recunoașteri suplimentare cu complexe de aeronave fără pilot, inamicul a tras artilerie în pozițiile trupelor noastre din zonele așezărilor Novaya Dmitrovka, Velikaya Kamyshevakha, Dolgenkoe, Dubrava și a provocat un atac aerian cu elicoptere în zona așezării Dolgenkoe.

Cu sprijinul artileriei, inamicul a încercat să dezvolte acțiuni ofensive în zona satului Apiary, nu a avut succes, sa retras.

În direcția Liman, unitățile inamice sunt ancorate pe liniile capturate în așezarea Liman. Avioanele de asalt au efectuat 3 lovituri aeriene în zona așezării Dibrova.

În direcția Severodonetsk, inamicul, cu sprijinul artileriei, a condus o ofensivă în direcția lui Borovsky, a suferit pierderi, s-a retras în pozițiile ocupate anterior.

În direcția Bakhmut, invadatorii încearcă fără succes să îmbunătățească situația tactică din zonele așezărilor Kamyshevakha și Novoluganskoye. Lupta continuă.

În direcția Avdiivka, inamicul a provocat lovituri intense de artilerie de-a lungul întregii linii de contact, iar luptele continuă. Avioanele de asalt au efectuat atacuri aeriene în zonele așezărilor Avdiivka, Veseloye și Kamenka.

În direcția Donetsk, agresorul luptă activ în direcțiile Limansky, Severodonetsk, Bakhmut, Kurakhovsky și Avdiivka. Scopul principal este înconjurarea trupelor noastre în zonele orașelor Lisichansk și Severodonetsk și accesul la granița administrativă a regiunii Luhansk.

În direcțiile Kurakhovsky, Novopavlovsky și Zaporozhye, inamicul a condus o luptă contra-baterie și a efectuat înfrângerea focului trupelor noastre.

În direcția Bugului sudic, inamicul își concentrează principalele eforturi pe menținerea frontierelor ocupate.

În direcția Harkov, unitățile inamice își concentrează eforturile principale pe menținerea pozițiilor ocupate și prevenirea avansării în continuare a trupelor noastre, echipamentele de inginerie ale pozițiilor continuă în zona de vest a așezării cazacului Lopan.

Ca urmare a acțiunilor ofensive ale unităților forțelor de apărare, inamicul a suferit pierderi și a preluat apărarea pe linii nefavorabile lângă Andreevka, Lozove și Belogorka, Regiunea Kherson.

De asemenea, este raportat că doi transportatori de rachete de croazieră pe mare de tip calibru sunt pregătiți pentru utilizarea armelor de rachete în Marea Neagră.

situația din Marea Neagră:

Patru nave ale flotei rusești a Mării Negre au fost văzute la dane din Golful Grafskaya din Sevastopol. 

Baza de combustibil a Flotei Mării Negre este situată pe malul Golfului Grafskaya. Cinci nave rusești din Marea Neagră continuă să amenințe atacurile cu rachete pe teritoriul Ucrainei, dar unele dintre nave au mers la adăposturi în apropierea Crimeei ocupate de ruși din cauza furtunii.

În același timp, președintele administrației militare regionale din Odessa, Serghei Bratchuk, a declarat că rachetele primite de Ucraina până acum sunt deja suficiente pentru a scufunda întreaga flotă a Mării Negre a Federației Ruse. începând cu 28 Mai, doi transportatori ruși de rachete de croazieră de tip Kalibr erau gata de utilizare în Marea Neagră.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.