Când vecinul tău este Federația Rusă, ești mereu amenințat. Războiul se va încheia, dar nevoia de arme pentru Ucraina nu va fi mai mică. Dimpotrivă, trebuie deja să ne modernizăm și să ne creăm propriile arme, pentru a nu ne baza doar pe ajutorul și afecțiunea partenerilor. Una dintre modalitățile de a accelera procesul este ingineria inversă.

Dacă ingineria este folosită pentru a crea ceva, atunci ingineria inversă este o încercare de a înțelege cum a fost creat acest obiect. Pentru a înțelege cum funcționează întregul sistem, trebuie să știți de ce este responsabilă fiecare dintre părțile sale și cum interacționează între ele. Prin urmare, luați și dezasamblați produsul finit în componentele sale. Aceasta este inginerie inversă.

Să fim sinceri. Cât de des vă amintește un produs de altul? Ați observat elemente similare în proiectarea mașinilor? Cât de repede apar noile tehnologii care tocmai au apărut într-un smartphone în altul? Nu vorbesc despre asta cu voce tare, dar așa funcționează uneori întreprinderile comerciale. Ei cumpără un produs, îl pun peelemente, explorați principiul funcționării și reproduceți-l. Această practică a avut loc adesea în timpul celui de-al doilea Război Mondial, când echipamentele inamice capturate ar putea fi necunoscute și chiar să le depășească pe ale lor. Un exemplu clasic este bombardierul sovietic Tu-4, ale cărui detalii au fost copiate de la americanul B-29.

Există o mare diferență între a ști cum este creată o armă și a avea suficientă putere pentru a o reproduce

Acum, o astfel de imitație a sistemului avansat de arme al unei alte țări va avea consecințe-veți fi instantaneu pe lista neagră. Nici o țară nu va dori să vă vândă arme. În plus, există o mare diferență între a ști cum este creată o armă și a avea suficientă putere pentru a o reproduce.

atunci cum poate fi aplicată ingineria inversă acum? Este o întrebare bună, și am un răspuns la ea.

Se pare că ingineria inversă este necesară doar pentru a fura tehnologia. Cu toate acestea, există destul de multe cazuri pe care nu le-ați menționat imediat.

Primul și cel mai relevant În acest moment este modernizarea echipamentului militar. Ucraina este înarmată cu echipamente vechi care au fost moștenite de la URSS sau au fost transferate de Parteneri, în special tancuri și vehicule de luptă pentru infanterie. Unii dintre ei au trecut deja procesul de modernizare, restul au nevoie de el.

Puteți îmbunătăți nu numai echipamentul care așteaptă pe baza de stocare a timpului dvs., ci și cel care a fost deja pe câmpul de luptă. Dezasamblat în părți, rezervorul vă va ajuta să înțelegeți ce elemente s-au uzat sau deformat și să le modificați în consecință. Apoi, versiunea 2.0 va dura mult mai mult.

folosind scanarea laser, puteți reproduce o parte învechită chiar și în absența desenelor

Ingineria inversă este utilă atunci când reproduce elemente individuale ale echipamentului, de exemplu, dacă producătorul nu mai produce acest model particular. Cu ajutorul scanării cu laser, puteți reproduce o parte depășită chiar și în absența desenelor. Pentru a face acest lucru, obiectul este dezasamblat în elemente și scanat. Ca rezultat, inginerul va primi un nor de puncte pentru fiecare element, care poate fi ulterior transformat într-un model tridimensional digital convenabil. Birourile de proiectare vor putea abandona complet desenele sovietice învechite.

În acest fel, puteți actualiza aproape orice obiect. Am avut o experiență când am dezvoltat un model digital al unui fund personalizat pentru o pușcă automată germană. Întregul proces a durat aproximativ patru ore.

Scanarea Laser accelerează semnificativ procesul, mai ales când vine vorba de producția în masă. În plus, vă permite să economisiți timp la etapa de control al calității. Orice armă are propriile standarde. Este nevoie de mult timp pentru a verifica manual calitatea fiecărei părți. Dar ele pot fi scanate și comparate cu un model sau desene, ceea ce va accelera semnificativ procesul de producție. Designerii vor putea identifica imediat orice inexactități și vor minimiza defectele.

echipamentul poate oferi informații neprețuite despre deficiențele armelor și punctele slabe ale acestora

Ingineria inversă poate fi aplicată și trofeelor capturate pentru a studia punctele slabe ale inamicului. Tehnologia poate oferi informații neprețuite despre deficiențele armelor și punctele slabe ale acestora, ceea ce va ajuta la inventarea unor metode eficiente de distrugere a acestor arme sau de protecție împotriva lor. După o analiză detaliată, echipamentul care a căzut în mâinile APU într-o stare satisfăcătoare poate fi modernizat și poate servi în beneficiul Ucrainei.

Poate fi dificil să înțelegi creația altcuiva și va fi nevoie de și mai mult efort pentru a-ți crea propriul. Poate dura luni de zile doar pentru a analiza toate componentele. Cu toate acestea, dacă acest lucru înseamnă că Ucraina va reduce volumul livrărilor de echipament militar din străinătate și va putea să-și creeze propriul pe baza celui vechi, merită.

Yaroslav Pokotilo , fondator și CEO al companiei de tehnologie EverScan

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.