Vladimir Putin încearcă să atragă cetățenii din Belarus în războiul din Ucraina, informații ucrainene raportate/foto de REUTERS

Președintele rus Vladimir Putin încearcă să atragă belarușii în războiul cu Ucraina, promițându-le bani și instruire în universitățile militare rusești.

Acest lucru este raportat pe Facebook de către Direcția Principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina.

Raportul spune că angajații serviciilor speciale ruse studiază starea morală și psihologică a militarilor din Belarus și conduc conversații individuale cu rangul și dosarul.

“Astfel, emisarii lui Putin încearcă să convingă armata belarusă să participe la războiul cu Ucraina, chiar dacă nu ca parte a Forțelor Armate din Belarus. Belarusilor li se oferă sprijin monetar în valoare de 1000-1500 USD pe lună pentru îndeplinirea “sarcinilor speciale”. În plus, formarea preferențială în instituțiile militare de învățământ superior din Rusia (de exemplu, școala de comandă aeriană Ryazan)”, notează serviciul de informații ucrainean.

Ministerul a adăugat că, în special, astfel de cazuri au fost înregistrate în unitățile Diviziei aeriene 103 a Forțelor Armate din Belarus și a grupului de frontieră Gomel.

“În ciuda acestui fapt, există un nivel foarte scăzut de motivație în rândul militarilor din Belarus de a participa la ostilități. Cei care și-au dat consimțământul sunt excluși de pe listele personalului unităților lor pentru extinderea serviciului nu în rândurile Forțelor Armate din Belarus”, informează serviciul de informații.

Există, de asemenea, dispute între conducerea militară și politică de vârf a Belarusului cu privire la posibilitatea de a se angaja în ostilități în Ucraina.

“Numărul copleșitor de personal care refuză să participe la așa-numita “operațiune specială” este verificat pentru legături cu opoziția. Comandanții care nu sunt loiali Federației Ruse sunt înlocuiți”, notează ofițerii de informații ucraineni.

Amintiți-vă că Rusia a intrat pe teritoriul ucrainean dimineața devreme pe 24 februarie. Inamicul a bombardat mai întâi facilitățile militare, apoi orașele pașnice, inclusiv Kievul.

partea ucraineană a raportat că teritoriul țării noastre a fost atacat și de Belarus.

la 23 martie, Statul Major General al Forțelor Armate ale statului ucrainean a raportat că există încă posibilitatea implicării armatei belaruse în războiul împotriva Ucrainei din partea Rusiei.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.