British intelligence a numit motivul eșecului aviației ruse în Ucraina/APU photo British intelligence a numit motivul eșecului aviației ruse în Ucraina/APU photo

O listă impresionantă de avioane de luptă moderne și gata de luptă nu a ajutat Rusia în timpul războiului împotriva Ucrainei.

Acest lucru este menționat în rezumatul informațiilor Britanice publicat de Ministerul Apărării al Marii Britanii.

Ofițerii de informații observă că Forțele Aeriene Ruse au dat rezultate slabe și acesta este unul dintre motivele succesului foarte limitat al campaniei rusești în ansamblu.

“Nu pot obține un avantaj deplin în aer, recurg la acțiuni periculoase, rareori pătrunzând adânc dincolo de granițele ucrainene”, se spune în raport.

Citește și:  aviația ucraineană a distrus un grup tactic al companiei și un punct forte al invadatorilor Aviația ucraineană a distrus un grup tactic companie și un punct forte al invadatorilor aviația ucraineană a atacat un grup de echipamente și depozite de muniții ale Federației Ruse-OK Yug Aviația ucraineană a atacat un grup de echipamente și muniții depozit al Federației Ruse-OK”Yug”  pilotul rus a prăbușit un avion militar la granița cu Ucraina (video) pilotul rus a prăbușit un avion militar la granița cu Ucraina (video)

Inteligența consideră că motivele dificultăților aviației ruse reflectă motivele problemelor Forțelor Terestre rusești.

“Timp de mulți ani, cea mai mare parte a antrenamentului de luptă din Rusia a fost cel mai probabil compilată conform unui scenariu rigid și destinată să creeze o impresie pentru oficialii de rang înalt și nu pentru dezvoltarea inițiativelor active în rândul echipajelor de zbor”, notează Departamentul.

Cercetașii subliniază, de asemenea, că Federația Rusă are o listă de avioane de luptă moderne și gata de luptă, ceea ce este impresionant. Dar Forțele Aeriene ” aproape sigur nu au reușit să dezvolte cultura instituțională și setul de abilități necesare personalului său pentru a se potrivi dorinței Rusiei de a desfășura o campanie aeriană într-un stil occidental modern.” 

“Acest lucru a dus la faptul că mai multe eforturi decât cele planificate se încadrează asupra forțelor terestre în scădere și a rachetelor de croazieră moderne, ale căror stocuri se pare că se epuizează”, rezumă Departamentul.

După cum a scris UNIAN, Inspectorul General al forțelor aeriene germane, locotenentul general Ingo Gerhartz a spus că” este dificil să spunem exact care este raportul forțelor “în aer și a sugerat că” 1 la 10 ” nu este în favoarea Ucrainei.

La sfârșitul lunii mai, reprezentantul Ministerului Apărării Vadim Skibitsky a menționat că trupele rusești au folosit deja aproximativ 60% din stocurile de arme de precizie împotriva ucrainenilor (chiar mai mult de 70% pentru unele tipuri), astfel încât inamicul a schimbat tactica.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.