inteligența ucraineană a numit organizatorii uciderii prizonierilor din Yelenovka/fotografia rețelei socialeInformațiile ucrainene au numit organizatorii uciderii prizonierilor din Yelenovka/fotografia rețelei sociale

“crima Yelenovo”, în timpul căreia au fost uciși 40 de luptători ucraineni, a implicat mercenari ai PMC-urilor Wagner. 

După cum sa menționat în direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, exploziile din Yelenovka, care au dus la moartea apărătorilor ucraineni, reprezintă o provocare deliberată și un act necondiționat de terorism de către Forțele Armate ale ocupantului. 

“Conform informațiilor disponibile, a fost comisă de mâinile mercenarilor din PMC – urile Wagner (Liga) la comanda personală a proprietarului nominal al PGK specificat-Yevgeny Prigozhin. Organizarea și comiterea atacului terorist nu au fost coordonate cu conducerea Ministerului Apărării al Federației Ruse”, se arată în raport. 

Citește și:  crima de război sângeroasă a rușilor din Yelenovka: Ucraina a apelat la parteneri cu o cerere Crima de război sângeroasă a rușilor din Yelenovka: Ucraina a apelat la parteneri cu o cerere provocarea sângeroasă cinică a ocupanților din Elenovka: ofițerul de informații a numit motive posibile Provocare sângeroasă cinică a ocupanților din Yelenovka: ofițer de informații numit motive posibile

Cercetașii subliniază, de asemenea, că exploziile au avut loc pe teritoriul zonei industriale într-o cameră nouă, care trebuia să fie special echipată pentru reținerea prizonierilor scoși din Azovstal.

“Echipamentul clădirii s-a încheiat în urmă cu 2 zile, după care unii dintre apărătorii ucraineni reținuți i-au fost transferați”, notează GUR MO.

Șeful Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirill Budanov, a cerut tuturor instituțiilor internaționale să-și exprime o poziție dură cu privire la evenimentele din Elenovka. 

Crima Yelenovo: ceea ce se știe despre uciderea prizonierilor de război ucraineni în colonie

După cum a raportat UNIAN, vineri, 29 iulie, militanții pro-ruși au anunțat moartea a 40 de luptători ucraineni ca urmare a unei greve asupra coloniei Yelenovskaya. Ulterior s-a raportat că numărul morților a crescut.

Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a declarat că Forțele Armate ale Federației Ruse au efectuat bombardamente deliberate de artilerie vizate ale instituției corecționale din Elenovka.

Consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei, Alexey Arestovici, a raportat că locuitorii din Yelenovka ocupată au fost informați despre activitatea “gradelor” rusești din Colonia în care erau deținuți prizonierii de război ucraineni. 

informații ucrainean înregistrat, de asemenea, artilerie bombardamentele în direcția de Elenovka, a raportat “UP”, cu referire la surse. 

Ulterior, a apărut o versiune conform căreia clădirea coloniei din Yelenovka, unde erau deținuți prizonierii de război ucraineni, ar fi putut fi aruncată din interior. 

Cu câteva zile înainte de eveniment, luptătorii capturați Azov au fost transferați în acest loc.

liderul “Azov” Andrei Beletsky a anunțat o “vânătoare” pentru fiecare criminal implicat în uciderea prizonierilor de “Azov”.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.