Inițiativa strategică în războiul împotriva Rusiei rămâne cu Ucraina/foto president.gov.ua

Acum, prima linie în confruntarea cu Rusia a depășit 2,5 mii de kilometri. Dar, în ciuda acestui fapt, inițiativa strategică în război rămâne cu Ucraina.

aceste informații au fost împărtășite de Vladimir Zelensky în discursul său tradițional de seară adresat poporului ucrainean din 13 iunie.

“Avem de-a face cu răul absolut. Și nu avem de ales decât să mergem mai departe. Eliberați întregul nostru teritoriu. Pentru a disloca ocupanții din toate regiunile noastre. Și deși acum lățimea frontului este deja mai mare de două mii și jumătate de kilometri, simte că inițiativa strategică este încă a noastră”, a spus Zelensky.

Președintele a menționat, de asemenea, că unul dintre obiectivele principale ale Ucrainei este eliberarea teritoriilor ocupate temporar și restaurarea așezărilor distruse.

“Vom veni în toate orașele noastre — Herson, Melitopol, Mariupol, Energodar, vom veni în toate satele noastre care nu au încă steagul nostru… vom reconstrui tot ceea ce invadatorii au distrus. De la Volnovakha la Chortkov. Pentru că aceasta este Ucraina. Și a căzut soarta noastră să o întoarcem și să o întărim”, a subliniat șeful statului.

Amintiți-vă că în Donbas, Forțele Armate ale Ucrainei au eliberat trei sate de ocupanți și au mutat secțiunea frontală cu 15 kilometri. Acum, în regiunile Donetsk și Lugansk, rashiștii au probleme cu recrutarea. Dar în direcția Krivoy Rog, inamicul și-a întărit gruparea.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.