Zelensky și Putin se vor întâlni când delegațiile vor face compromisuri/foto UNIAN

Reuniunea președinților Ucrainei și Rusiei este esențială pentru restabilirea păcii. Un astfel de summit poate avea loc atunci când sunt elaborate posibile compromisuri pentru o conversație individuală.

Acest lucru a fost declarat de consilier al șefului Biroului Președintelui Ucrainei, participant la negocieri la nivelul delegațiilor Mikhail Podolyak într-un interviu acordat BBC.”orice decizie fundamentală poate fi luată numai la reuniunea președinților celor două țări – Federația rusă și Ucraina”, a spus el.

Potrivit lui Podolyak, Zelensky este singura persoană de astăzi, mi se pare, care înțelege cu exactitate toate aspectele a ceea ce se întâmplă astăzi între cele două țări.

“Desigur, o astfel de întâlnire este esențială pentru pace. Se pregătește și va fi pregătit, avem contacte cu partenerii noștri care doresc să organizeze această întâlnire, există multe țări care sunt interesate să pună capăt fazei fierbinți a războiului. Când grupurile de lucru vor elabora unele documente preliminare în cadrul procesului de negociere și vor fi predate președinților, vor evalua, aceasta este deja o “foaie de parcurs” care poate fi discutată individual. Apoi, această întâlnire poate fi”, a spus Podolyak.

În același timp, el a refuzat să prezică când ar putea avea loc această întâlnire. Nu există încă o dată specifică. 

Podolyak remarcat faptul că Ucraina “a arătat capacitatea sa de luptă și maturitatea logistică,” a fost capabil de a “construi infrastructura de război.” Acest lucru face posibilă negocierea corectă și pregătirea unei poziții foarte bune pentru președinte.”

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.