Zelensky Rusia nu a dat nici unui intermediar dreptul de a rezolva ceva/foto Unian, Alexander Tit Zelensky Rusia nu a dat nici unui mediator dreptul de a decide ceva/foto Unian, Alexander Sinitsa

Președintele Vladimir Zelensky a spus că intermediarii nu ar trebui să caute o cale de ieșire pentru Rusia, pentru că este doar timp pierdut.

Șeful statului a spus acest lucru într-un interviu pentru proiectul Porta a Porta al canalului TV Italian Rai 1, al cărui videoclip a fost distribuit de Biroul președintelui Ucrainei.

În timpul interviului, jurnalistul, vorbind despre rolul intermediarilor în efortul de a pune capăt războiului din Ucraina, a menționat că președintele francez Emmanuel Macron a spus că este periculos să umilească țara agresoare, deoarece după Primul Război Mondial Germania a fost umilită, iar nazismul s-a născut din aceasta. Având în vedere acest lucru, Zelensky a fost întrebat ce cale de ieșire pentru Rusia vede.

“Nu ar trebui să căutăm o cale de ieșire pentru Rusia, iar Domnul Macron o face în zadar. Are o experiență minunată. Dar atâta timp cât Rusia nu dorește, până când nu înțelege că are nevoie de ea, nu va căuta nici o cale de ieșire… Știu că el a vrut să găsească unele rezultate în mediere între noi. Dar nu l-am găsit. Și nu din partea noastră. Nu a găsit-o din Federația Rusă”, a spus Zelensky.

El a subliniat că Rusia nu a dat nici unui mediator dreptul de a decide ceva.

“Și mi se pare că nu este foarte corect din partea anumitor lideri să-mi ofere câteva lucruri legate de concesii în ceea ce privește suveranitatea noastră pentru a salva fața președintelui Putin. Nu suntem pregătiți să păstrăm ceva pentru cineva și să ne pierdem Teritoriile pentru asta. Acesta este timpul pierdut”, a spus Zelensky.

Reamintim că Zelensky a explicat de ce UE ar trebui să impună imediat un embargo asupra petrolului rusesc.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *