Un potențial “voluntar recrut” este intimidat de tortură pentru cei dragi/foto VOA News

Locuitorii din Cecenia sunt șantajați prin răpirea rudelor, tortura și alte metode de presiune dacă refuză să meargă la luptă în Ucraina.

Acest lucru este raportat de Insider.

Bloggerul cecen de opoziție Hassan Khalitov a declarat reporterilor că forțele locale de securitate l-au răpit pe fratele său și l-au trimis la război. Conducerea organizației Cecene pentru Drepturile Omului Vayfond a raportat că astfel de apeluri la acestea sunt regulate.

“Este chiar dificil pentru noi să calculăm numărul exact de solicitanți. Mulți sunt atât de intimidați încât, de îndată ce primesc un răspuns, șterg corespondența și își șterg contul. După ce au trecut prin umilință și tortură, oamenii sunt foarte intimidați. Alții scriu dintr-un chat secret în Telegram, unde mesajele sunt șterse”, au explicat activiștii pentru Drepturile Omului.

Oamenii sunt șantajați în mod deschis: fie mergeți în Ucraina pentru a lupta, fie mergeți la închisoare din motive fictive. Un potențial “voluntar recrut” este, de asemenea, intimidat de tortură pentru cei dragi.

Martorii au raportat Organizației pentru Drepturile Omului că forțele de securitate Cecene cer mită în valoare de 450.000 de ruble pentru rambursare pentru a nu merge la război.

Cele mai multe, pentru a evita tortura, încă merg în față, dar există și următoarele situații:

“Este înfricoșător când încalcă onoarea unui soț sau a soției, surorii, fiicei sale. Forțele de securitate vin în casă, încep să molesteze femeia, să o dezbrace. Pentru mentalitatea noastră, acesta este cel mai teribil lucru. E mai bine să mori decât să fii atât de umilit. După aceea, nici măcar nu te vor considera bărbat. Și pentru Kadyrovites, aceasta este o practică obișnuită”, a subliniat organizația.

Potrivit GUR, aproximativ 2.500 de militanți din Cecenia au participat la invazia Ucrainei. Aproximativ 100 dintre ei au fost uciși, 300 răniți și peste 60 au fugit din Ucraina, aruncând arme și muniții.

reamintim că autoritățile Cecene au suspendat recrutarea Kadyroviților care anterior aveau probleme cu legea.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.