avertisment se aplică și fataliștilor străini/foto: REUTERSAvertismentul se aplică și fataliștilor străini/foto: REUTERS

Intrarea reprezentanților mass-media în teritoriile ocupate ale Ucrainei din Rusia este ilegală, iar pedeapsa este prevăzută pentru aceasta.președintele Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, a scris despre acest lucru pe Twitter.

El a avertizat, de asemenea, că pedeapsa pentru o astfel de încălcare poate fi privarea de acreditare.

“Violatorii sunt responsabili în conformitate cu legislația Ucrainei. Li se va interzice intrarea în Ucraina și/sau li se va lipsi acreditarea reprezentanței lor în Ucraina”, notează el.

După cum a raportat UNIAN, pe 17 mai, direcția principală de informații a Ministerului Apărării a menționat că Rusia pregătește un așa-numit turneu de presă pentru mass-media străină în teritoriile ucrainene ocupate temporar.

“Dându-și seama că comunitatea mondială nu mai crede rapoartele false ale canalelor de televiziune rusești, propagandiștii de la Kremlin au decis să implice jurnaliștii europeni și mass-media mondială în activitățile lor”, se arată în mesaj.

Potrivit informațiilor ucrainene, Departamentul de informații și comunicații în masă al Ministerului Apărării al țării ocupante pregătește urgent un așa-numit turneu de presă pentru jurnaliștii străini pe teritoriile ocupate temporar din Ucraina.

“În perioada 18-21 mai, ocupanții intenționează să arate mass-media districtele distruse din Mariupol. Pentru a acuza Ucraina de distrugerea orașului și uciderea în masă a civililor, propagandiștii ruși au adus deja la Mariupol fragmente de muniție ucraineană colectate din toate zonele ocupate din regiunea Donetsk și se pregătesc importate din Donetsk șiGorlovka ” martori oculari locali “care vor spune jurnaliștilor despre” crimele ” apărătorilor Mariupolului. Așa-numitul “turneu de presă” prevede, de asemenea, plecarea grupului de la Rostov-pe-Don și o vizită a jurnaliștilor la Herson, Novaya Kakhovka, Skadovsk, Armyansk și Donetsk, unde este planificată o întâlnire cu marioneta Kremlinului Denis Pushilin”, a declarat serviciul de informații.

S-a remarcat că, înainte de a participa la “turneul de presă”, Ministerul Apărării al Federației Ruse încearcă să atragă reprezentanți ai mass-media din Franța, SUA, Germania, Japonia, Grecia, China, Belarus, India, Venezuela, Bulgaria și Emiratele Arabe Unite.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.