există mai mult de 50 de mii de copii în regiunea Donetsk ai căror părinți nu doresc să părăsească regiunea, împărțiți în biroul președintelui/foto UNIANÎn regiunea Donetsk există mai mult de 50 de mii de copii ai căror părinți nu doresc să părăsească regiunea, în comun în biroul președintelui/foto UNIAN

Există 51 de mii de copii în regiunea Donetsk ai căror părinți nu vor să părăsească regiunea.

Acest lucru a fost anunțat de Elena Simonenko, consilier al șefului adjunct al biroului președintelui Ucrainei Volodymyr Zelensky, în aerul teletonului Informațional.

“Începând de astăzi, potrivit șefului Donetsk OVA, există aproximativ 350-370 de mii de oameni în regiunea Donetsk, printre care 51 de mii de copii. Nu există copii cu dizabilități printre ei, deoarece au fost scoși cu mult timp în urmă. Printre copiii care se află acum în regiunea Donetsk, toți au părinți, dar încă refuză să călătorească în regiune”, a spus Simonenko.

Ea a menționat că, datorită evacuării organizate de autorități, peste 1 milion 300 de mii de oameni au fost scoși din regiunea Donetsk. înainte de începerea agresiunii militare ruse în Ucraina, peste 1 milion 600 de mii de oameni locuiau pe teritoriul Donbass.

“De fapt, astăzi există oameni care nu vor să părăsească încă aceste teritorii”, a subliniat Simonenko.

Potrivit acesteia, printre cei care nu doresc încă să evacueze, există persoane, inclusiv persoanele în vârstă, care au anumite circumstanțe personale. În același timp, există oameni care creează rezistență la posibilitatea de a pleca nu numai pentru ei înșiși, ci și pentru copii.

“Prin urmare, astăzi s-a decis elaborarea unui act juridic de reglementare, pentru a vedea cum este normalizat la nivelul legislației din Ucraina, pentru a decide cu privire la părinții care nu doresc să părăsească teritoriul regiunii Donetsk pentru nimic și se află într-o zonă extrem de periculoasă, adică unde au loc luptele. Pentru a elabora un mecanism pentru modul în care ar fi posibil să scoatem copiii din aceste teritorii atunci când părinții nu sunt de acord”, a explicat Simonenko.

ea a menționat că găsirea soluției corecte la această situație este un proces dificil.

“Până marți, OVA Donetsk, împreună cu Ministerul Justiției, Ministerul Dezvoltării Regionale și Ministerul Politicii Sociale, trebuie să elaboreze acest act juridic de reglementare care să ne permită să salvăm viețile copiilor care se află în prezent pe teritoriul în care au loc operațiuni militare reale, dar părinții lor nu vor să plece”, a subliniat Simonenko.

Consilierul a menționat că problema copiilor care trăiesc în familii adoptive, unde părinții nu doresc să evacueze, este, de asemenea, rezolvată.

“Avem 91 de copii acolo care locuiesc în case de plasament. Există o situație în care în două astfel de familii părinții refuză să plece, dar spun “luați copiii”. Se poartă negocieri cu acești părinți cu privire la copii, astfel încât aceștia să poată fi protejați și scoși”, a spus Simonenko.

Ea a spus că în prezent se lucrează pentru a găzdui în mod convenabil copiii strămutați din regiunea Donetsk și pentru a ajuta părinții cu locuri de muncă.

“Astăzi vorbim cu șefii administrațiilor militare din aceste regiuni – acestea sunt regiunile Kirovograd, Poltava, Vinița, pentru a-i determina pe acești părinți să lucreze dacă doresc. Vorbim despre faptul că oamenii nu numai că vor putea să se mute în regiuni sigure și să primească plăți adecvate pentru IDP, ci și să ajute la ocuparea forței de muncă”, a rezumat Simonenko.

Reamintim că pe 29 iulie a fost creat un sediu pentru coordonarea acțiunilor autorităților, armatei și voluntarilor pentru evacuarea locuitorilor din regiunea Donetsk, acesta fiind condus de Viceprim – ministru-Ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina Irina Vereshchuk.

La 30 iulie, vicepremierul-ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar a anunțat că statul va introduce evacuarea obligatorie a populației din zonele neocupate din regiunea Donetsk înainte de începerea sezonului de încălzire.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *