La sfârșitul lunii februarie, militanții militari și pro-ruși ruși au ocupat satul Lugansk/foto REUTERS

acum 70% din teritoriul regiunii Luhansk este ocupat.

Acest lucru a fost anunțat vineri seara, 11 Martie, de președintele Ova Luhansk, Serghei Gaidai, pe pagina sa de Facebook.

“Situația este dificilă: bombardarea se întâmplă peste tot – comunitatea montană, Popasnaya, Lisichansk, Severodonetsk, Rubezhnoye și Kremennaya. … Rușii bombardează întreaga infrastructură, școli, spitale, grădinițe, lovind conductele de apă și gaze, rețelele electrice. În același timp, nu oferă ocazia de a restabili, nu coordonează coridoarele Umanitare”, a scris el.

Gaidai a menționat că ocupanții bombardează întregul teritoriu, care este acum sub controlul Ucrainei. El raportează zeci de morți civili și zeci de răniți. El observă, de asemenea, că există o problemă cu aprovizionarea umanitară.

Potrivit lui Gaidai, comunicațiile mobile funcționează pe teritoriul controlat, dar cu mari întreruperi. În același timp, televiziunea rusă începe să fie conectată în teritoriile ocupate din Regiunea Luhansk, propaganda rusă și falsurile se răspândesc acolo.

șeful regiunii Luhansk a cerut ucrainenilor să nu creadă propaganda rusă.

“Nu vă temeți de ocupanți, nu credeți propaganda lor, aveți grijă de viața și credința voastră în Ucraina, nu mergeți la slujba inamicului, serviți doar poporul nostru și țara voastră, nu ajutați ucigașii, … nu trădați țara, credeți în victorie”, a scris el.

după cum a raportat UNIAN, invadatorii ruși continuă să distrugă orașele din Regiunea Luhansk. În dimineața zilei de 11 martie, s-a raportat că, în urma bombardamentului, conducta de gaz a fost avariată și au izbucnit mai multe incendii.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *